Лепенка с чип за електронна идентификация да има всеки автомобил,

...
Лепенка с чип за електронна идентификация да има всеки автомобил,
Коментари Харесай

Готвят нови стикери с чипове за електронна идентификация за всеки автомобил

Лепенка с чип за електронна идентификация да има всеки автомобил, минал през годишен механически обзор. Той ще е сходен на чиповете, които в този момент ветеринарите поставят на домашните кучета и при инспекция може да се получи подробна информация за породата, възрастта, стопаните и адреса на четириногото.

Своеобразният електронен нашийник за транспортните средства е разказан в план за смяна на Наредба на Министерството на превоза, оповестен за публично разискване, написа вестник "Труд ".

Предвижда се чипът да е от вида UHF RFID (от англ. – Ултра висок радиочестотен идентификатор), клас 1, потомство 2. Всъщност необятната аудитория към този момент познава добре сходен вид чипове, с които може да се отключват порти, подвигат бариери, задействат асансьори, или да се маркират скъпи артикули и облекла в магазини и молове.

В някои страни, сред които и прилежаща Турция, те играят ролята на винетни стикери. Цената не е висока, изключително когато се създават стотици хиляди или милиони бройки, какъвто е казусът с колите. По-скъпи обаче са четящите устройства, които би трябвало да сканират информацията от чипа от по-далечно разстояние, в това число и от движещи се обекти, написа вестник "Труд ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР