Леопарди, чакали и други диви животни, обитаващи гористите хълмове край

...
Леопарди, чакали и други диви животни, обитаващи гористите хълмове край
Коментари Харесай

Леопарди и чакали се разхождат свободно в парк в Исламабад

Леопарди, чакали и други диви животни, обитаващи гористите хълмове край пакистанската столица Исламабад, се разхождат свободно, откогато през март бе наложена карантина за хората поради пандемията от новия ковид, заяви Агенция Франс Прес.

Рейнджърите в националния парк " Маргала Хилс " виждат нараснала интензивност на дивите животни през последните два месеца, откогато по алеите не се разхождат туристи.

Камерите в парка, които се задействат при придвижвания, записват непрекъснато наличието на животни, които всекидневно не смеят да се появяват на тези места.

От парка предоставиха на организацията фотоси и фрагменти на леопарди, които се движат постепенно и умерено из парка, както и на любопитен чакал и на диво прасе.

" В парка живеят 38 типа бозайници, 350 типа птици и 34 типа влечуги ", сподели заместител шефът на националния парк Сахват Али.

Той акцентира, че през последния месец са регистрирани нови типове. Има някои типове пеперуди, за които не знаехме преди, че се срещат тук, само че към този момент ги видяхме, добавя той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР