Леонид Тодоров си тръгна със златен медал от държавното първенство

...
Леонид Тодоров си тръгна със златен медал от държавното първенство
Коментари Харесай

Леонид Тодоров взе златен медал от Държавното и спечели квота за Световното по ММА в Бахрейн

Леонид Тодоров си потегли със златен орден от държавното състезание по ММА за мъже, което се организира в зала „ Строител” в Пловдив. Възпитаникът на Семеен кодекс "Бойни спортове " /Монтана/ извоюва оценката в кат. до 65.5 кг. На ½ Лео завоюва безапелационнос „ удушване” мача си с многократния медалист по самбо и бойно самбо Емил Незиров (НСА). На финала монтанският войник детронира и настоящия първенец Гюлтен Котелов от "Аргус " /Казанлък/, като го победи по точки. Този триумф донесе на Леонид Тодоров и титулярно място в националния тим и присъединяване всветовно състезание по ММА в Бахрейн през ноември.
„ Благодаря на треньора ми Николай Цоков за пълноценната подготовка, която организирахме макар късия период от време и другите спънки, както и на моите съотборници, без който нямаше да съумея! Големи благодарности и на президента на Българската федерация по ММА Станислав Недков за съвършено проведено съревнование и за опцията да пазя Българският байрак на тазгодишното международно първенство”, написа в персоналния си профил Леонид Тодоров.
Още две трофеи донесоха за своя клуб момчетата на Николай Цоков-Колето. При юношите Цветомир Петков не позволи нито една неверна стъпка в кат. до 77 кг, а в същата възрастова група Марио Маринов-Малката мечка прегази всичко по пътя си към златния орден в кат. до 84 кг. Само неналичието на опит пък попречи на Борис Спасов да стъпи най-високо на почетната стълбичка в кат. до 65 кг и той остана със сребърен орден при дебюта си на съревнование от подобен сан. Още при първото си присъединяване пък Дейвид Велков (54 кг) взе бронзов орден при кадетите. В отборното класиране Семеен кодекс "Бойни спортове " /Монтана/ се подреди на почетното четвърто място. „ Каквото и да кажа за момчетата ще е малко. Буквално минаха през пъкъла, с цел да съумеят да се приготвят за това съревнование. За страдание в процеса на подготовка трима наши състезатели се контузиха и не можаха да вземат присъединяване. Благодаря на всички, които ни помагаха в залата, с цел да можем в този момент да се радваме на този страховит резултат. Благодаря и на всички, които ни подкрепиха”, съобщи за треньорът на монтанския отбор.
Отборно класиране на Държавно състезание по ММА:
1. "Викинг Инс " /Варна/;
2. "Архангел " /Стара Загора/;
3. КБПИ "Локомотив " /Горна Оряховица/;
4. "Бойни спортове " /Монтана/;
5. "Бойни изкуства " /Велинград/;
6. ММА /Варна/;
7. "Десант " /Варна/;
8. ММА /Шумен/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР