Леонардо е бил брилянтен гений, тъй като е живял в

...
Леонардо е бил брилянтен гений, тъй като е живял в
Коментари Харесай

Италианският посланик в Руската: Вървите по стъпките на...

„ Леонардо е бил брилянтен талант, защото е живял в епохата на Възраждането. Вярвам, че тук в ЕГ „ Иван Вазов “ учениците също изживяват едно „ Малко Възраждане “ и имат опцията да станат велики гении “ - с тези думи се обърна към учениците от Руската посланикът на Италия в България – Негово Превъзходителство Стефано Балди

Той гостува през днешния ден в Езикова гимназия „ Иван Вазов “, за квалифицираната от него специфична галерия в чест на 500 годишнината от гибелта на Леонардо да Винчи - „ Леонардо – благородният талант “.

В елитното учебно заведение, за откриването на изложбата, гостува и почетният консул на Италия Джузепе ди Франческо. Двамата италианци бяха посрещнати от шефа на ЕГ „ Иван Вазов “ – Вихра Ерамян и преподавателките по италиански – Румяна Златева и Росица Любенова.

С влизането в постройката, чужденците се любуваха на трио китаристи, които изсвириха познатата на всички мелодия от “Game of thrones ”. Блестящото осъществяване на Пенка Маринова, Димитър Станков и Никола Лулов зарадва всички.

След надарените музиканти се изяви и Ванеса Ерева, която пък изпя българската национална ария „ Пустоно бясно и младо “.

Последва увлекателната история на Стефано Балди, с която той съумя да притегли вниманието и да възбуди любознанието у учениците, учещи италиански. Всички те с интерес следяха описа на посланика. Балди показа в резюме Леонардо да Винчи, наблягайки на неговата всестранна персона. Леонардо да Винчи бе разказан като човек, който е по едно и също време художник, ваятел, откривател, инженер, проектант и истински талант. Човек, който твори във всеки един момент от съществуването си, който се съмнява и търси, който е изпълнен с неотслабващ интерес и любознание към целия свят, който изобретява хрумвания и слага основите на модерното мислене.

Снимки: Авторът

Историята на Балди възхити публиката и провокира бурни овации. Италианският дипломат приключи речта си с думите: „ Винаги бъдете и не спирайте да бъдете любопитни “.

В обръщението си към Стефано Балди, Вихра Ерамян благодари сърдечно за гостуването, което е въодушевило младежите да работят разностранно, да пресъздават и осъществят своите хрумвания.

С усмивка, италианецът даде обещание да показва и други негови планове в ЕГ „ Иван Вазов “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР