Леонардо ди Каприо ще играе лидера на сектата Народен храм

...
Леонардо ди Каприо ще играе лидера на сектата Народен храм
Коментари Харесай

Ди Каприо влиза в обувките на масов убиец

Леонардо ди Каприо ще играе водача на сектата " Народен храм " Джим Джоунс в иден филм на MGM, оповестява Deadline. Носителят на " Оскар " ще продуцира лентата дружно с Дженифър Дейвисън и Скот Розенбърг, който е създател на сюжета.

Последният е най-известен с работата си по кино лентата на Marvel Venom (2018) и комедията " Джуманджи ".

Останалите детайлности за идния филм, в това число цялостния актьорски състав и датата на излизане, към момента се пазят в загадка.

Джоунс основава сектата " Народен храм " през 1955 година в Индианаполис, Съединени американски щати, в която разпространява така наречен " християнски социализъм ". До 70-те години на предишния век проповедникът намерено отхвърля обичайното християнство и афишира, че е Бог. Четири години по-късно той основава комуна, наречена Джонстаун и предизвиква почитателите си да живеят с него.
свързани новини9341на 09.11.2021
През 1978 година, поради информация за нарушавания на човешките права, държавното управление на Съединени американски щати изпраща инспекция в комуната на Джим Джоунс. Между проповедника и представители на управляващите обаче избухва престрелка.

След спора водачът на култа провежда всеобщото самоубийство на своите почитатели, което лишава живота на 918 членове на комуната (304 от тях са деца). Това е най-масовата гибел в новата американска история преди атентатите против Световния търговски център на 11 септември 2001 година в Ню Йорк, напомня БГНЕС.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР