Лентата представлява трогателна история за двама братяБългарският режисьор Веселин Бойдев

...
Лентата представлява трогателна история за двама братяБългарският режисьор Веселин Бойдев
Коментари Харесай

БГ режисьор с награда от Лондон

Лентата съставлява трогателна история за двама братя


Българският режисьор Веселин Бойдев получи специфичната премия на журито на Международния фестивал в Лондон (BELIFF – Be Epic! London International Film Fest) за късометражния си филм “Дрехи ”. Това е дебют на младия гений, който към този момент получи премията на “Jameson ” на “София филм фест ”. Бойдев е режисьор в кукления спектакъл в Пловдив, само че интензивно работи и в киното.

“Дрехи ” съставлява трогателна история за двама братя, които след гибелта на татко си вземат решение да предадат към този момент ненужния му дрешник на пункт за събиране на помощи към Червения кръст. Пътят е изпълнен с откровения, само че и с съвсем осезаемото наличие на духа на бащата. Филмът е гениално сниман в един кадър от един различен Веско – Веселин Христов ( ”Посоки ”, реж. Стефан Командарев).

Филип Аврамов, Димитър Николов, Нели Монеджикова са актьорите, които влизат в функциите на двамата братя и майката. Сценарият също е на Бойдев, а музиката е на Владо Ковачев. Зад целия план стои една от най-успешните и надарени продуцентки у нас – Катя Тричкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР