Лентата на режисьора Явор Петков Дани. Легенда. Бог“ с Димо

...
Лентата на режисьора Явор Петков Дани. Легенда. Бог“ с Димо
Коментари Харесай

Димо Алексиев проби в Австралия! Филмът „Дани. Легенда. Бог“ с мнгоо добри отзиви в Сидни

Лентата на режисьора Явор Петков „ Дани. Легенда. Бог “ с Димо Алексиев в основната роля направи пробив в Австралия. Филмът попадна измежду определените за прожектиране на Ъндърграунд филмовия фестивал в Сидни. Той започва през вчерашния ден и ще продължи до 26 септември.

Освен родното криминале в „ най-дивия “ фестивал влизат общо 30 музикални документални филми, комедии и завладяващи драми от целия свят. Организаторите направиха авансово показване на седемте акцента в програмата, като филмът с Димо Алексиев попадна измежду тях.

„ Това е филм, който се оказва изключително рязък поради сегашния световен политически климат. Силата му се крие в маниакалната сила на Алексиев в заглавната роля. Често е неприветлив и единствено мимолетно приветлив. „ Борат “ той не е, макар че има доста занимателен разговор. Редува се сред груби и умни и разрешава на Петков да зададе някои разкриващи въпроси “, оповестиха домакините.

„ Дани. Легенда. Бог “ бе показан за първи път през 2020 година в България. Бе прожектиран на „ Златна роза “ и на „ София филм фест “. Той е дебют за Явор Петков като режисьор, сценарист и продуцент. Героят на Алексиев - Дани , е предприемач, общински консултант, безсъвестен локален феодал, потопен в чалга, корупция и цялостна безотговорност. Роля в лентата има и скандалната певица Сузанита - дъщерята на Орхан Мурад играе малолетна чалга звезда.

Фестивалът в Сидни е следващият, на който филмът получи самопризнание. Той към този момент бе измежду наградените в Кардиф. Освен това бе предаван още във Франция и Варшава. Алексиев получи премията за най-хубав артист в основна роля на Европейския комедиен кино фестивал, написа „ България Днес “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР