Лентата на режисьора Куентин Тарантино Имало едно време в Холивуд,

...
Лентата на режисьора Куентин Тарантино Имало едно време в Холивуд,
Коментари Харесай

Чарлз Менсън – жестокият убиец, за когото Тарантино ни припомни

Лентата на режисьора Куентин Тарантино „ Имало едно време в Холивуд ”, която се излъчва от седмици, завладя целия свят . В нея, въпреки и това да не е основната сюжетна линия, се заприказва за рисковия нарушител Чарлз Менсън, упрекнат в съучастничество в няколко убийства.

 
Менсън, роден през 1934 година, е апетитен за предводител на псевдокомуната „ Семейство Менсън “, зародила се в Калифорния в края на 60-те години. Преди да стане прочут с незаконната си активност, той е несполучлив артист с доста тежко детство. Изразът, че „ всяко зло на този свят потегля от едно необичано дете ” важи с цялостна мощ за него.

Майка му, Катлийн Мадокс , го ражда на 16 година и в болничното заведение го назовават Безименния Мадокс . За малко след раждането му е омъжена за служащ, който му дава фамилното си име Менсън. За биологичния му татко се знае малко, твърди се, че е афроамериканец, именуван полковник Скот. Срещу него Катлийн подава иск за извънбрачно дете. Твърди се, че Менсън не познава същинския си татко, само че фамилната му драма не е там.

 
За майка му – Катлийн Мадокс , се твърди, че е алкохоличка . Не разполага с доста финанси, а зависимостта й я принуждава в едно от алкохолните й опиянения да продаде сина си на бездетна сервитьорка против кана бира . Светлият лъч за Чарлз е чичо му, който си го връща назад. При него и вуйна му той остава и когато майка му е наказана за грабеж на бензиностанция. След предварителното освобождение на Катлийн тя връща сина си и живее с него в порутени хотелски стаи . Самият Менсън по-късно дефинира прегръдката на майка си след излизането й от пандиза като неговия единствен благополучен детски спомен .
 
Няколко години по-късно Катлийн Мадокс желае да настани сина си в дом за развъждане, само че не намира подобен и съдът го настанява в учебно заведение за момчета в Индиана. След 10 месеца той бяга от там, с цел да отиде при майка си , която обаче за негово още по-голямо злощастие го отхвърля .-->

 
Първите му закононарушения са дребни обири , след това прерастват във въоръжени грабежи , минава граница с крадена кола и други Повечето пъти е залавян скоро след или по време на осъществяването на противозаконните си дейности. Заради тях лежи в центрове за малолетни, изправителни домове, момчешки учебни заведения, като в последната институция се твърди, че е насилван полово . Постоянните му опити за бягство го водят и в пандиза.
 
По времето, когато стартира да се заражда комуната, за чийто предводител е апетитен Чарлз Менсън, той е незает някогашен пандизчия, прекарал половината си живот в изправителни институции. Несъмнено най-популярното му безчовечие е убийството на бременната Шарън Тейт – брачна половинка на известния режисьор Роман Полански. Тя е убита постепенно и трудно с ножове и огнестрелни оръжия. Всъщност обвиняването му е в съучастничество в това ликвидиране, както и в тези на Лено Ла Бианка и Розмари Ла Бианка . Твърди се, че са осъществени по негово предписание от членове на групата „ Семейство Менсън “. Първоначално е наказан на гибел, само че през 1972 година Върховният съд на Калифорния анулира налагането на смъртни присъди и Менсън получава пожизнен затвор. Умира зад решетките от естествена гибел на 83 година през 2017 година

 
Quentin Tarantino has cast Damon Herriman as Charles Manson in. Herriman is best known for playing Dewey Crowe on “Justified ”:
— IndieWire (@IndieWire)
Във кино лентата (който ни напомни за Чарлз Менсън, въпреки и индиректно) той е изигран от Деймън Хериман . Действието се развива през 60-те години на 20 век в Лос Анджелис и споделя за филмовата и телевизионна звезда Рик Далтън (Леонардо Ди Каприо) и неговия дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Жертвата на Чарлз Менсън – Шарън Тейт, се играе от Марго Роби. Самият Менсън (Деймън Хериман), се появява за малко, представяйки се като комплициран водач, инцидентно попаднал покрай имението на Шарън.
 
Докато филмът прави възторг по целия свят, за режисьора Роман Полански е отворена остаряла рана . Когато убиват свиреп обичаната му, тя е на 26 година и е бременна в деветия месец. Вместо да излезе с другари в злощастната нощ, актрисата ги кани у дома. Бандата на Менсън ги убива всички, а потресаващите фотоси от мястото на престъплението са като сцена от филм на ужасите . Красивата, нежна и срамежлива приживе Шарън Тейт по-късно е заровена, прегърнала невидяното си бебе.
 Шарън Тейт (л) е изиграна от Марго РобиGulliver/Getty Images
Полански е дал единодушието си историята да бъде включена във кино лентата по метода, по който го е направил не по-малко известният и надарен режисьор Куентин Тарантино . Вероятно е кален в болежка още от детството си – майката и бабата на Полански са убити в газовите камери на Аушвиц, а той израства в еврейско гето в Краков. Близки настояват, че той в никакъв случай няма да превъзмогне изцяло загубата на толкоз близки хора в живота му. И въпреки да не знаем какво е в сърцето и душата на режисьора, към днешна дата той е женен за актрисата Еманюел Сене .
 
Имало едно време в Холивуд ” сега се излъчва по кината у нас. Световната премиера на кино лентата съответства с 50-годишнината от убийството през 1969 година на Шарън Тейт.

И още:

 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР