Lentata.com, Снимка и видео: The GuardianАнтоан и Патрис са двама

...
Lentata.com, Снимка и видео: The GuardianАнтоан и Патрис са двама
Коментари Харесай

Ръката ми беше откъсната: Протестиращи от Жълтите жилетки, осакатени от полицейските оръжия

Lentata.com, Снимка и видео: The Guardian

Антоан и Патрис са двама мъже, потърпевши по време на митингите на " Жълтите жилетки ".

``
реклама

Антоан изгубва дясната си ръка от китката надолу по време на митинг в Бордо, а в същия ден Патрис изгубва зрението си в дясното си око в Париж.

Двамата споделят историите си пред в. " Гардиън ", до момента в който френската полиция бива строго подложена на критика за използването на оръжия против протестиращите.

" Видях ръката си и крещях от смут. Тя висеше от китката, тъй като не се беше откъснала изцяло, а костите бяха изцяло оголени. Погледнах надолу и видях сив предмет  при първото стартиране на сълзотворен газ. Помислих си, „ Може би не съумя да избухне? “, само че от него стартира да излиза дим и когато го взех, експлодира ", споделя Антоан.

Френската полиция употребява гранати против протестиращите „ жълти жилетки “.

„ Аз имах мирни планове, само че започнах да усещам мощна гадност. Имаше от ден на ден принуждение. Видях служителите на реда, подредени в редица против мен, които държаха flash-balls (вид травматично оръжие, което употребява гумени патрони - б.р.). Намирах се относително покрай тях – на 5-6 метра, и по тази причина си споделих, че няма да стрелят, тъй като аз няма по какъв начин да съм им цел. И тогава получих най-тежкия удар в живота си “, споделя Патрис, който е изгубил окото си по време на митинг в Париж.

Журналисти пресметнаха, че най-малко 100 души са били съществено ранени от началото на митингите.

Пет са били с откъснати ръце, а 22 са изгубили зрението си в едно от очите си.

„ Предлагам Ви да бъдете слепи с едното око най-малко за един ден “, прибавя Патрис.

„ Хванах цилиндъра със мощната си ръка. Вече я нямам и съм заставен да върша всичко с лявата, а това е много по-сложно “, споделя Антоан.

С повишаване броя на ранените, потреблението на оръжия се следи под лупа.

Полицията споделя, че нейният отговор е „ симетричен “ на обстановката.

„ Това е по едно и също време държавна и полицейска принуда. Отговорът на Еманюел Макрон е насилието. Планираме да продължим битката против използването на тези оръжия и общата полицейска принуда “, споделя Антоан.

„ Вече нямам доверие в свободата. Вече не се усещам свободен в тази страна “, прибавя Патрис.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР