Лента „Доза щастие“ постави рекорд като се превърна в първият

...
Лента „Доза щастие“ постави рекорд като се превърна в първият
Коментари Харесай

Доза Щастие е най-гледаният филм по HBО в 7 държави - slava.bg

Лента „ Доза благополучие “ сложи връх като се трансформира в първият български филм оглавил класацията на HBO GO за най-вече гледания освен в България, само че и за още шест страни, или по-точно – за всички, на чиято територия е наличен в Европа.

Премиерата на „ Доза благополучие “ в онлайн стрийминг платформата бе предходната неделя, 17 май, а данните обгръщат дните до 24 май. Подобен интерес по гледаемост в платформата може да се съпостави с американските блокбастъри, които по-традиция притеглят най-голям зрителски интерес, оповестяват от стрийминг колосът.

Сравнение може да се направи и с представянето на „ Възвишение “ в платформата преди две години, когато филмът на Виктор Божинов бе най-гледаното заглавие у нас в първата седмица на прибавянето си. „ Доза благополучие “ обаче реализира и надминава триумфа от юли 2018-та, освен с повече фенове у нас, само че и с това, че за първи път български филм застава на челно място в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина.

В България заглавието е три пъти повече гледано от феновете, а в другите страни с 20% повече, по отношение на идващите в класацията за седмицата: „ Шазам! “, „ Заразяване “, „ The Angry Birds Филмът „ 2 и „ Отмъстителите: Война до безкрайност “. От HBO България споделят, че у нас „ Доза благополучие “ измества като гледаемост за предходната седмица даже най-популярните сериали сега, като „ Милиарди “, „ Убивайки Ийв “ и „ Велика “.

Представянето на българския филм е мотив за горделивост и на районния екип на HBO, и на продуцентите Александър Алексиев и Николай Стоичков от NO BLINK Studio, както и на всички, които стоят зад основаването му.

Припомняме, че заглавието е част от специфичната селекция на HBO с български филми. „ Доза благополучие “ е 24-тото предложение в нея.

"Доза Щастие " е режисьорски пълнометражен дебют на Яна Титова и е въодушевен от книгата за живота на журналиста Весела Тотева - „ Падение и избавление “.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР