Lenovo показа TGX Dock на CES 2024 – външна док

...
Lenovo показа TGX Dock на CES 2024 – външна док
Коментари Харесай

Lenovo представи външна док-станция за свързване на настолни видеокарти към лаптопи

Lenovo сподели TGX Dock на CES 2024 – външна док станция за свързване на настолни видеокарти към преносими компютри или мини-компютри. Основната характерност на устройството е интерфейсът OCuLink (съкращение от Optical-Copper Link). Той обезпечава скорост на предаване на данни от 64 Gbps, което е видимо по-бързо от Thunderbolt 4 с неговите 40 Gbps.

Производителят показа TGX Dock в комплект с преносимия компютър ThinkBook 14i Gen 6+, с който се предлага да се употребява. Лаптопът е оборудван със съответния конектор. Той прилича DisplayPort, само че не е съчетаем с него. Размерите на док станцията са 370 × 210 × 180 мм.

Lenovo публично разглася, че TGX Dock поддържа видеокарти от серията GeForce RTX 40. По-конкретно могат да бъдат конфигурирани GeForce RTX 4060 Ti, RTX 4070 или RTX 4090 с дължина до 358 мм. Предполага се обаче, че спомагателната графична мощност за ноутбука няма да се употребява за възстановяване на продуктивността му в игрите, а за повишение на продуктивността на ThinkBook 14i Gen 6+ с ИИ-модели, които интензивно се възползват от тензорните ядра RT.

TGX Dock включва и личен захранващ блок. По време на демонстрацията на CES 2024, Lenovo употребява 1200W захранващ блок FSP1200-40ALA, комбиниран с видеокарта GeForce RTX 4070. С помощта на 24-пинов конектор тя е обвързвана към платката с PCIe адаптер като част от TGX Dock, а с 12+4-пинов конектор – към видеокартата. Във вътрешността има и един 120-милиметров вентилатор, който обезпечава в допълнение изстудяване.

Самата док станция се разглобява доста елементарно. Трябва да разхлабите единствено един винт в задната ѝ част на док. След това би трябвало да хванете дребната железна ръкохватка и да издърпате структурата към себе си.

Lenovo твърди, че ThinkBook 14i Gen 6+ и TGX Dock ще бъдат налични през второто тримесечие на тази година. Офертата няма да бъде налична на всички пазари. По-специално, новите артикули не би трябвало да се чакат в районите от ЕМЕА (Европа, Близкият изток и Африка).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР