Lenovo и Qualcomm представиха нов компютър, който според тях е

...
Lenovo и Qualcomm представиха нов компютър, който според тях е
Коментари Харесай

Lenovo и Qualcomm създадоха компютър с достъп до 5G

Lenovo и Qualcomm показаха нов компютър, който съгласно тях е първият, който ще има достъп до 5G мрежа с помощта на вградения процесор Snapdragon. Продуктът обаче ще се появи на пазара едвам през 2020 година

Бъдещият компютър бе показан на ревюто Computex в Тайван под мотото “Project Limitless”. Джонсън Джи, старши вицепрезидент на бизнес групата за лични компютри в Lenovo, сподели, че с „ действителното нахлуване на 5G в персоналните компютри ние удовлетворяваме потребностите на потребителите от висока скорост – по-бърз транспорт на файлове и поточно лъчение на видео в 4K, 8K и даже на AR/VR, по-бързи и по-качествени видеочатове в придвижване, даже по-бързо освежаване на екрана при мобилни игри “.



Още преди няколко години Qualcomm разгласи концепцията си за непрестанно свързани компютри, а от този момент редица компании пуснаха на пазара артикули, които да поддържат тази технология. До през днешния ден тези артикули използваха LTE мрежи. Много неща бяха направени и по отношение на потребление на капацитета на 5G за свързване на устройства с най-различни форм фактори, като първи се възползваха смарт телефони и Wi-Fi „ горещи точки “.

„ Подобренията на потенциала, на латентността ще трансформират метода, по който хората употребяват своите компютри. Вече разчитате на мрежа без никакви ограничавания “, сподели Майкъл Нунес от Qualcomm Technologies. Той чака, че новото устройство ще бъде привлекателно за редица пазари, в това число предприятията, защото предлага доста огромна еластичност.

„ Предприятията през днешния ден са прекомерно обвързани със постройката или с кампуса. 5G отстранява тези граници: вие можете да работите от всяко място и имате същия достъп до приложения и данни, както и сътрудника ви в локалната мрежа “, прибавя той.

Project Limitless разчита на платформата 8cx на Qualcomm, която съгласно компанията е „ първата в света 7-нанометрова платформа, основана особено за лични компютри, предлагащи 5G съгласуваност. “ Продуктът употребява 5G модема X55 на щатската компания, който включва и LTE модема X24 (Категория 22) за места, в които няма 5G покритие. В тези региони модемът Snapdragon X55 може да реализира пикови скорости до 2,5 Gbps, което е най-бързата връзка за 4G свъразност през днешния ден. Платформата е съвместима с всяка радиочестотна лента, употребена от световните оператори във всеки район, прибавят от Qualcomm.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР