Lenovo Group отчете ръст на нетната печалба от 12% на

...
Lenovo Group отчете ръст на нетната печалба от 12% на
Коментари Харесай

Lenovo отчете ръст от 12% на нетната печалба

Lenovo Group регистрира растеж на чистата облага от 12% на годишна база до 665 милиона щ.долара, оповестиха от компанията. Базовата облага на акция за цялостната година е в размер на 5.58 щатски цента или 43.61 хонконгски цента, като за четвъртото тримесечие тя е надлежно 0.36 щатски цента или 2.80 хонконгски цента. Съветът на шефовете на Lenovo разгласи финален дял на стойност 2.77 щатски цента или 21.50 хонконгски цента на акция за финансовата година, завършила на 31 март тази година.

Изминалите 12 месеца изправиха цялата промишленост пред няколко провокации, в това число геополитическа неустановеност, дефицит на доставките на съставни елементи, въздействието от обменните курсове и световната пандемия от COVID-19 през четвъртото тримесечие.

Компанията от Fortune 500 на стойност 50 милиарда щ.д. разгласи мощни резултати за цялостната финансова година и четвъртото тримесечие. Въпреки провокациите в макроикономиката и промишлеността, Lenovo регистрира доходи за цялостната финансова година в размер на 50.7 милиарда щ.д. за втора поредна година.

В един от най-важните интервали на световна смяна и промяна, на който сме били очевидци в миналото, Lenovo трансформира доста бизнеса си през миналата година. "От постигането на облага преди данъчно облагане в размер на 1.02 милиарда щ.д. до отчитането на съвсем рекордни доходи, не мога да съм по-горд от мощното ни показване ", съобщи президентът и основен изпълнителен шеф на Lenovo Ян Юенцин. "Невероятно горделив съм и с метода, по който продължаваме да реагираме на световната пандемия - като бизнес и като корпоративен жител. Въпреки че светът продължава да е изправен пред несигурни времена, аз съм уверен, че Lenovo ще се възползва от отличните си оперативни практики и световно наличие, с цел да продължи да осъществя нашата тактика за умна промяна и да се възползва напълно от опциите на "новата нормалност ".

Глобални стопански фактори и прогноза

Изминалите дванадесет месеца изправиха цялата промишленост пред разнообразни провокации. Що се отнася до ковид, бизнесът се възползва от опциите на съществуващите над 30 лични индустриални обекта на Lenovo и такива на трети страни по целия свят, с цел да пренастрои потенциала си и още веднъж да балансира производството си. Географският баланс, наред с вродена ни еластичност и устойчивост, бяха в основата на отличното оперативно показване през годината, като подсигуряваха непрекъснатото произвеждане и доставките до клиентите през четвъртото тримесечие. Очакванията са тази основополагаща дарба, наред с непрестанните нововъведения, да продължат да движат бизнеса в бъдеще. И това да разреши на компанията да се възползва от опциите за дълготраен напредък, основани от "новата нормалност " на работа и образование от у дома. Тази наклонност освен води до растеж при персоналните компютри и умните устройства, само че и поддържа центровете за данни и инфраструктура, които обезпечават по-бързи мрежи и цифрова консумация.

"Лено̀во груп лимитид " (Lenovo Group Ltd.), известна по-рано като Legend Group , откъдето идва новото име ( Le от Legend и novo , на латински.: нов), е компания учредена през 1984 година в Пекин. Мажоритарният дял в Lenovo е благосъстоятелност на следената от китайското държавно управление Legend Group Holdings.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР