Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) обяви резултатите си за

...
Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) обяви резултатите си за
Коментари Харесай

Солидни резултати за Lenovo през третото тримесечие на финансовата година 2022/23

Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) разгласи резултатите си за третото тримесечие, отчитайки групови доходи от 15,3 милиарда щатски $ и чист приход от 437 милиона щатски $. Приходите на групата от бизнеси, разнообразни от лични компютри, доближават връх от 41%, а рентабилността остава постоянна, с помощта на диверсифицирането на бизнеса, което е мотор за растежа на Lenovo. Solutions and Services Group (SSG) и Infrastructure Solutions Group (ISG) усилиха приходите си до рекордни върхове от US$1,8 милиарда и US$2,9 милиарда надлежно с 23% и 48% растеж на годишна база. Всички съществени бизнес групи способстваха за оперативна облага за пето следващо тримесечие.

Докато промишлеността е изправена пред забележителен макроикономически напън, Lenovo вижда дълготрайни благоприятни условия пред себе си, защото световните трендове на цифровизация и умна промяна не престават да се форсират и разноските за ИТ се чака да се възстановят до сдържан ритъм на напредък в средносрочен до дълготраен проект. В компютърния бранш действителното търсене, отразено от данните за активиране през 2022 година, е доста по-добро, в сравнение с демонстрират данните за доставките в промишлеността, защото каналът изразходва непотребни ресурси. Групата чака растежът на годишна база да се възобнови през втората половина на календарната година, като търсенето на крайните консуматори ще бъде по-високо от равнищата преди Covid.
 Снимка 607682
Източник:

Групата продължава да подхваща самодейни дейности за по-нататъшно подсилване на конкурентоспособността си във връзка с разноските. Това ще стане посредством вложение в диверсифицирани услуги и артикули с висок марж, както и посредством понижаване на оперативните разноски. Паричният баланс на Lenovo остава мощен, цикълът на паричното превръщане продължава да се усъвършенства, наличностите по каналите са понижени и компанията продължава да влага в научноизследователска и развойна активност, и резистентност - оставайки ангажирана с удвояване на рентабилността в средносрочен проект.

Финансови акценти :

Q3 22/23

US$ millions

Q3 21/22

US$ millions

Change

Group Revenue

15,267

20,127

(24%)

Pre-tax income

605

855

(29%)

Net Income (profit attributable to equity holders)

437

640

(32%)

Net Income (profit attributable to equity holders - non-HKFRS) [1]

447

652

(31%)

Basic earnings per share (US cents)

3.65

5.50

(1.85)

Главният изпълнителен шеф и ръководител на Lenovo Ян Юанцин споделя:

" Днешните солидни резултати демонстрират, че нашата тактика за промяна, ръководена от услуги, е верния път. Нашите диверсифицирани мотори за напредък на некомпютърния бизнес към този момент съставляват над 40% от приходите на нашата група и водят до солидна доходност. Въпреки комплицираната макросреда, ние запазихме водачеството на PC пазара. Оставам убеден, че нашата ясна тактика, оперативна резистентност, постоянна ликвидност и непрекъснати вложения в нововъведения ще подсигуряват, че можем да осигурим дълготраен резистентен напредък и усъвършенствана доходност. "

Solutions and Services Group (SSG): рекордни доходи и висок марж

Възможност:

Пазарът на IT услугите за трилиони долари се чака да остане мощен в средносрочен и дълготраен проект, като растежът на ръководените облачни услуги, оборудването на място и edge технологиите се чака да усили 7% CAGR. Разходите за отвесни решения и услуги в образованието, смарт търговия на дребно, смарт град и произвеждане е съвсем двуцифрен CAGR.
 Снимка 607683
Източник:

Q3 FY22/23 показване:
През последното тримесечие приходите от SSG набъбнаха с 23% на годишна база до 1,8 милиарда щатски $, с действен марж от 20,2% и растеж в оперативната облага с 12% на годишна база. Всички сегменти още веднъж реализираха висока рентабилност и растеж на приходите. Миксът от доходи от решения и услуги, които не са насочени към хардуера, реализира връх от 53%, като ръководените услуги съвсем се удвоиха на годишна база, движени от TruScale Everything as a Service.
Устойчив напредък:
SSG продължава да влага в построяването на мащабируеми и повтарящи се хоризонтални и отвесни решения с Lenovo IP. В допълнение, SSG обогати своите решения за цифрово работно място, укрепи портфолиото си от хибридни облаци и в допълнение разшири своите оферти за резистентност.
Infrastructure Solutions Group (ISG): рекордни доходи, рекордна облага

Възможност:

До 2025 година единствено пазарът на сървъри се чака да доближи 135 милиарда щатски $. В същата времева рамка пазарът на периферна инфраструктура ще нарасне със 17% CAGR, с цел да доближи 37 милиарда щатски $, а пазарът за предпазване на данни ще надвиши 35 милиарда щатски $.
 Снимка 607685
Източник:

Q3 FY22/23 показване:
Приходите на ISG за тримесечието се усилиха с 48% на годишна база до исторически връх от 2,9 милиарда щатски $. Оперативната облага се е удвоила на годишна база до най-високата стойност за всички времена от 43 милиона щатски $, отбелязвайки седем следващи тримесечия на усъвършенствания на годишна база. Приходите от сървъри набъбнаха с 35% на годишна база до нов връх, трансформирайки Lenovo в третата по величина компания за сървъри в света. Приходите по линия на устройства за предпазване на данни се усилиха повече от три пъти (сега №5 в света), а софтуерът набъбна с 52% - и двата доближават най-високи стойности за всички времена.
Устойчив напредък:
ISG продължава да усъвършенства своето всеобхватно инфраструктурно портфолио и да влага в нововъведения, изключително в периферни калкулации, захранвани от изкуствен интелект и хибриден облак. ISG остава фокусиран върху това да бъде един от най-бързо разрастващите се и в последна сметка най-големият снабдител на инфраструктурни решения от край до край в света, като в това време балансира мащаб и доходност.
Intelligent Devices Group (IDG): солидна рентабилност, разширение в области на напредък



Възможност :

Въпреки спада на PC пазара, действителното търсене, отразено от данните за активиране през 2022 година, е доста по-добро, в сравнение с демонстрират данните за доставките в промишлеността, като се чака пазарът да се стабилизира на по-високо равнище от това преди пандемията през втората половина на 2023 година
 Снимка 607689
Източник:

Q3 FY22/23 показване:
IDG сполучливо поддържа първа позиция на пазара за лични компютри с 23,1% пазарен дял. В допълнение, поддържа водеща в промишлеността доходност от 7,3%, с помощта на мощната конкурентоспособност на продуктите, отразена във водещите активации на Windows и носеща усъвършенствани равнища на инвентара. Бизнесът със смарт телефони е печеливш за 11-то следващо тримесечие. Активациите на първокласния артикул motorola edge са нарастнали със 74% на годишна база. Първокласният продуктов микс в портфолиото от таблети се разшири и решенията за интелигентни пространства продължиха да показват капацитет за напредък с основни победи.
Устойчив напредък:
Иновациите продължиха да движат еволюцията от интелигентни устройства към интелигентни пространства. Lenovo Yoga Book 9i завоюва историческите 50 награди на неотдавнашното ревю CES като първия[2]пълноразмерен OLED преносим компютър с двоен екран в света, а Lenovo ThinkPhone от Motorola, първият B2B фокусиран смарт телефон на компанията, завоюва 15 " Best of CES " награди с помощта на мощното си позициониране по линия на сигурността и продуктивността. Подобрените цифрови решения за работно място усъвършенстват преживяването на потребителите в хибридни работни пространства.
Оперативни акценти и вложение в бъдещето

Околна среда, обществена сфера, ръководство - Lenovo неотдавна стана част от първата група компании, която получи, партньорство сред Глобалния контракт на Организация на обединените нации, CDP, Световния институт за запаси и Световния фонд за природата, правейки компанията първият производител на компютри и смарт телефони с цели, валидирани от стандарта Net-Zero. Като част от по-широките си задължения за резистентност, Lenovo, с цел да сътвори стабилно логистично решение, което да помогне на клиентите да понижат своя въглероден отпечатък. Компанията беше в Индекса за равнопоставеност сред половете (GEI) на Bloomberg за 2023 година за четвърта година. Индексът на Bloomberg наблюдава напредъка на 484 компании в 11 бранша и 45 страни и райони по света в овластяването на дамите и равенството на работното място.

Отлични достижения във веригата за доставки - На тазгодишния Световен стопански конгрес в Давос, фабриката на Lenovo в Хефей, LCFC, беше от 132 водещи производители, всеки определен поради своето водачество в промишлеността и технологии за интеграция (4IR). Създадена през 2011 година, LCFC е една от най-напредналите заводи за интелигентно произвеждане в света и най-голямата за интелигентни изчислителни устройства (компютри, сървъри, периферни компютри, образован интернет на нещата). Това е флагманът в мрежата на Lenovo от 35+ индустриални обекти на девет пазара и доставя артикули до 126 пазара по целия свят. Това се прави, до момента в който се ръководят 300 хиляди обособени елементи от материали и елементи всеки ден, 300 дискретни нови продукта всяка година и повече от 200 хиляди разнообразни продуктови конфигурации.

Индустриални самопризнания - неотдавна разгласява годишния си лист на най-уважаваните компании в света, където Lenovo се е издигнала с 11 места в листата до №189. Годишната ранглиста прави оценка корпоративните репутации на световни организации и преглежда 1000-те най-големи компании в Съединени американски щати, дружно със листата Global 500 на FORTUNE за компании с годишни доходи от над 10 милиарда щатски $. В момента Lenovo се подрежда на в FORTUNE Global 500. Списъкът класира световни компании от 52 разнообразни промишлености. В сферата на фирмите в подкатегорията " компютърна промишленост " Lenovo беше разпозната като " Най-възхищавана компания ", постигайки положителни резултати за качеството на продуктите и услугите, ръководството, нововъведенията и обществената отговорност.

Fast Company неотдавна призна. Групата от редактори и писатели изследват света на технологиите, с цел да покажат това, което смятат за " Следващото огромно нещо в технологиите " в компании от всички размери, от мултинационални до стартъпи. Тази година Lenovo беше определена дружно със 120 други компании, които демонстрираха свежо мислене и авангардни технологии. Lenovo беше изтъкната като една от няколкото компании, които се пробват да създадат света по-добро място, като се оправят с съществени обществени проблеми.

[1] Мярката отвън МСФО беше поправена посредством изключване на чистите промени в справедливата стойност на финансови активи по обективна стойност в облагата или загубата, обезценка на нематериални активи вследствие на сливания и придобивания, такси, свързани със сливания и придобивания; и всички съответни резултати

[2] Въз основа на вътрешно изследване, извършено към 2 декември 2022 година, на всички огромни производители на лични компютри, доставящи повече от един милион единици по света годишно.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР