Ленин използва Първата световна война, за да превърне “войну империалистическую

...
Ленин използва Първата световна война, за да превърне “войну империалистическую
Коментари Харесай

Боят не настана: Третата световна и летящото килимче

Ленин употребява Първата международна война, с цел да трансформира “войну империалистическую в войну гражданскую ” - и основава първата болшевишка страна в света.
След Втората международна война Сталин разшири руското въздействие върху огромна част от Европа и ние се паднахме в неговата част.
Ако в хода на Историята има някаква мистична логичност, можем да спекулираме, че след Третата международна Путин ще възвърне Съветския съюз, дружно с концепцията за Третия Рим и Второто заличаване на Содом и Гомор.
Концепцията за Третия Рим е остаряла политическа илюзия за наследството на Византия, която била наричана Втори Рим.
Такива упоритости и искания са имали Симеон Велики, който се е самотитулувал “император на българите и ромеите ”, след това някои сръбски монарси, турски султани (след рухването на Константинопол) и съветски царе.
Още от времето на Петър Първи, който прави Русия велика страна, съществува и концепцията за Втори Содом и Гомор - това са проповядвали съперниците на Петър в Русия. Понеже Петър полагал старания да европеизира Русия, съперниците му твърдели, че това е нравствен разврат и оттегляне от заветите на предците.
Самото “европеизиране ”, което принудително налагал царят, било много комично и в жанр “криворазбраната цивилизация ”, само че е реалност, че Петър прави Русия морска страна и империя, опердашва шведите и вечно лишава статута им на Велика страна.
Със старта на Третата международна е по-сложно - изключително през последните години изнервеното човечество току припознава някой спор като начало на международен пожар - всякога като стане нещо жестоко сред Индия и Пакистан; или при ожесточаване на палестинския въпрос; при анексията на Крим… Гражданската война в Сирия също от време на време я показват като увод към Трета международна. (Превратим войну гражданскую в войну мировую.)
От настоящия спор сред САЩ и Иран засега Путин има директна изгода поради нарасналите цени на петрола - те са като екстази за съветската стопанска система, която е експортьор на енергийни запаси.
А откакто американският дрон бастиса иранския военачалник Сюлеймани, цените на петрола се качиха на летящо чердже и литнаха навъзбог.
Иранците се ядосаха, пък взеха, че се изпотъпкаха на погребението на Сюлеймани - 50 души бяха стъпкани до гибел в тълпата по време на печалните церемонии. Засега това са жертвите на Третата международна, която отново излезе демо версия (плюем си в пазвите). Нека Аллах да им подари покой, а пък настоящата кандидат-Трета международна да си остане Поредна Никаква.
 
Автор:  Франсис Фукушима Хашимото, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР