Лени Кравиц е в отлична форма и претъпканата зала Арена

...
Лени Кравиц е в отлична форма и претъпканата зала Арена
Коментари Харесай

Лени Кравиц 11 години по-късно – любовта е по-силна

Лени Кравиц е в отлична форма и претъпканата зала " Арена Армеец "  го оцени. Американският музикант се завърна в събота вечер в България за своя втори концерт тук по покана на " София Мюзик Ентърпрайзис " след визитата си през 2008 година на столичния стадион " Академик ".

Тогава и в този момент многохилядната аудитория се бе събрала да чуе огромните шлагери на един огромен реализатор и ги получи. Заедно с това видя една същинска рок звезда, една от дребното останали в международната музика с неизменен искра.

Първите акомпанименти на откриващата We Can Get It All Together мигновено подвигнаха тонуса в залата, с цел да удари той в тавана още със идната (и първи шлагер за вечерта) – Fly Away.

Кравиц е прочут с това, че сменя сетлиста си за всеки концерт и по този начин го прави неповторим. Този в София не направи изключение. И продължи цели два часа и половина – 150 минути чисто рокендрол наслаждение. Защото всеки от албумите на Лени Кравиц е точно под знака на рокендрола, без значение от някои мимолетни въздействия.

Песни от новия му запис - Raise Vibration, бяха вплетени от началото съвсем до самия край, въпреки всичко точно този албум е мотив за актуалното международно турне. Но те бяха одобрявани относително умерено от публиката, която чакаше своите обичани части. В края обаче нямаше разочаровани.

А импровизациите, с които Лени Кравиц завоюва всички преди 11 години, бяха непокътнати за финала (с изключение при започване на вплетения в American Woman реге химн Get Up, Stand Up). Когато мислите се насочиха към това, че един добър, доста професионален концерт върви към края си, Лени потвърди за какво е същинска рок звезда. Убийствени разширени версии на Where Are We Runnin`? и Are You Gonna Go My Way трасираха пътя към биса. Който беше огромната изненада. Започна с осъществяване на пиано на Here to Love. След което Кравиц разгласи, че светът има потребност от световен химн, и предложи той да е отдаден на любовта... И последва 25-минутна (!) версия на Let Love Rule, като през това време музикантът се постара да обиколи цялата зала, в това число и горните редове, за неистова наслада на всички. Възможности за селфита и докосвания с обичаната звезда – незабравимо! Той приказва изключително във втората половина на концерта за любовта като една от движещите сили на този свят и я сподели, а и я получи.

Но това не бе всичко - край с Again и заричане за нова среща тук. Дано в действителност е по-скорошна от предходната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР