Ленд-лизът не е безплатен и поколения украинци ще платят за

...
Ленд-лизът не е безплатен и поколения украинци ще платят за
Коментари Харесай

Ленд-лизът не е безплатен и поколения украинци ще платят за оръжията, които Вашингтон ще достави на Киев: Русия

Ленд-лизът не е безвъзмезден и генерации украинци ще платят за оръжията, които Вашингтон ще достави на Киев по програмата, съобщи ръководителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

В четвъртък Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди " Закона за заемане на средства за защита на Украйна ", който улеснява Вашингтон при изпращането на оръжия на Украйна в подтекста на спора ѝ с Русия.

 

Тези доставки обаче са обвързани с изискването Киев да заплати за " връщането, възобновяване и изплащането на отбранителни артикули, взети назаем или на лизинг ". Законопроектът за заем, който в този момент се нуждае единствено от подписа на Джо Байдън, е обособен от продължаващите старания на Белия дом да въоръжи държавното управление на украинския президент Владимир Зеленский с оръжия от запасите на Пентагона.

 

Мотивите на Вашингтон са пределно ясни ", написа Володин в Telegram, като допуска, че отпущането на заеми на Украйна " ще разреши да се усилят няколко пъти облагите на американските отбранителни корпорации ".

Председателят на Народното събрание напомни събитията от Втората международна война, когато Съветският съюз е получил военно съоръжение от Съединени американски щати по сходна скица за заем.

" Това се описваше като помощ от съдружниците ", само че Съюз на съветските социалистически републики, който загуби 27 милиона души в битката с нацистите, трябваше да връща тези задължения в продължение на десетилетия, като наред с другото изпращаше своята платина, злато и дървен материал на Америка като част от взаимните съглашения, сподели той.

 

 

" Плащанията бяха осъществени едвам 61 години след Великата победа, през 2006 година ", уточни Володин.

 

Лизингът по принцип е стоков заем и " не е на ниска цена ", предизвести той. " Много бъдещи генерации украински жители ще платят " за оръжията, боеприпасите и питателните доставки, доставени от Вашингтон.

 

 

Съгласявайки се със схемата за отдаване на земя чартърен, " Зеленский води страната към дългова яма ", упорства ръководителят на Народното събрание.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР