Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков,

...
Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков,
Коментари Харесай

На няколко фронта има атаки срещу правителството, обяви Лена Бориславова


Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на премиера Кирил Петков, бе на разпит в прокуратурата поради присъединяване си в среща от предходната седмица сред основния прокурор Иван Гешев и Петков, на която министър председателят е загатнал имена, които може да са свързани с непозволена активност.

" В момента има на няколко фронта офанзиви против дейностите на държавното управление, което възприемаме само и единствено като знак, че сме на прав път ", сподели Бориславова пред медиите в отговор на въпрос за обвиняванията, че изпълнителната власт оказва косвен напън върху прокуратурата. Тя добави, че дейностите на кабинета са ориентирани към това да се възвърне законността, справедливостта и институциите " да стартират да правят своите дейности и отговорности, с които са натоварени по закон ".

Във връзка с разпита Лена Бориславова сподели, че няма съответни упования. Тя означи, че държавното управление до момента постоянно е заявявало, че поддържа да има институционален надзор. " Когато можем да помогнем, като жители, на институциите да проработят както би трябвало, тогава постоянно сме отсреща ", добави началникът на кабинета на Петков.

Бориславова добави, че носи със себе си лист, като изясни, че той не е по-различен от информацията, предоставена от премиера Кирил Петков, който беше разпитан по-рано през днешния ден по същия проблем. По думите й, на срещата от предходната седмица с основния прокурор акцент е бил не описът с имена, а закриването на профилираното правораздаване.

След разпита тя се спря пред медиите и изясни: " Моето очакване в този момент е, че откакто аз и министър председателят бяхме призовани за това, че четем новините и следим медийните изявления, всеки български жител, който ги чете и следи, също да бъде свикан, с цел да даде пояснения за какво и по какъв начин прокуратурата, в случай че смята тези данни за основателни, да организира следствие ".

Бориславова съобщи, че ще чакат да видят по какъв начин ще реагира прокуратурата оттук насетне и дали ще има следствия. " Надявам се институциите да стартират да работят най-сетне, както се чака от тях ", добави тя.
" Политиката на държавното управление е в посока, че всеки би трябвало да стартира да работи и да се бори против бичовете на обществото, против рецесиите, пред които сме изправени в границите на законовите си пълномощия ", уточни още Бориславова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР