Lemonade е предизвикателство за традиционното застраховане Известният insurtech-стартап Lemonade разширява

...
Lemonade е предизвикателство за традиционното застраховане Известният insurtech-стартап Lemonade разширява
Коментари Харесай

Известен застрахователен стартъп стъпва на европейския пазар

Lemonade е предизвикателство за обичайното обезпечаване

Известният insurtech-стартап Lemonade уголемява активността си и стъпва на европейския пазар. Според създателя и Съд на Европейските общности на компанията Даниел Шрайбер, Европа е място, където се генерират освен застрахователни награди, само че и модерни софтуерни екосистеми.

Припомняме, два европейски застрахователни колоси – Allianz (Германия) и AXA (Франция), вложиха в Lemonade. Според Шрайбер, това събитие може да се трансформира в тласък за застрахователите да продължат капиталовата политика в софтуерния стартъп. Потребителите стават все по-космополитни, обществено осъзнати и софтуерно насочени, тъй че това е предизвикателтсво към обичайното обезпечаване, уточни още той.

Припомняме, израелският застрахователно-технологичен стартъп Lemonade е профилиран в онлайн обезпечаване на имущество. Той започва активност преди към 3 години и малко по-късно стъпи на американския пазар. Девизът на Lemonade е: " Забрави всичко, което знаеш за застраховането ". С правилото си на работа компанията прекатурва обичайния осигурителен модел. Стартъпът гради бизнеса си на три съществени постулата: твърда такса за услугата: 20% от премията; бързо заплащане: в границите на 3 минути; вложение в благотворителни дела на остатъка (ако има такъв) от застрахователната награда в края на годината, след приспадане на таксата и платените компенсации. Клиентът избира идеята, за която да бъдат употребени парите му, да вземем за пример, за децата, за гладуващите хора в Америка, за дамите в риск, за битка с бедността и др.

Още по тематиката 02 Май 2017 | Allianz стана стратегически вложител в израелски осигурителен стартъп
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР