Лелята на 12-годишния Александър, издирван вече повече 36 часа, заяви

...
Лелята на 12-годишния Александър, издирван вече повече 36 часа, заяви
Коментари Харесай

Лелята на изчезналия Сашко: Възмутена съм от коментарите за бащата, той прави каквото може

Лелята на 12-годишния Александър, търсен към този момент повече 36 часа, съобщи пред Българска национална телевизия, че и различен път момчето е бягало и изрази вяра, че се е скрил някъде, с цел да се защищити. В изявлението Елисавета Ваклинова отбрани татко му от офанзивите в обществените мрежи
Прочетете още
" Възмутена съм от всички мнения във Facebook - изясни Ваклинова пред Българска национална телевизия. - Не може да приканват бащата да се яви на детектор на лъжата, в случай, че той отглежда детето самичък. Той е мъчно преносим, с детска церебрална пареза. Отглежда го самичък и поставя неимоверни старания за това дете, то върви на учебно заведение. Надявам се, че детето има доста добре развито възприятие за предпазване и това да му помогне някъде да се е скрило и да се защищити по този метод. Бащата поставя грижи. Водил го е на какви ли не доктори и професори, на логопед върви постоянно. Той, по принцип, ни е правил такива забежки. Бягал е и след това се връща, търси ни. Никога до момента не се е губил по този метод. Съмнявам се, че би потърсил помощ от различен човек, просто тъй като контактите с непознати хора са му сложни. "  

Властите приканват всеки, който забележи момчето, да се обади на полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не би трябвало да се вика или подвига мощен звук, с цел да не се уплаши в допълнение.

Макар че гората е снимана с термокамера, към момента няма резултат. Затова кметът Станислав Владимиров прикани да се обиколят всички къщи, да се помолят притежателите да си ревизират неизползвани пространства в дворовете, гаражите, тъй като детето може да се скрило някъде. 

От през вчерашния ден е задействана и системата " Амбър Алърт " за изчезнали деца. Във Facebook и Инстаграм ГДБОП разгласява линк със фотография на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете обществени мрежи в радиус от 200 км от мястото на изгубването му. Съобщението е на български и британски и съдържа фотография на момчето, информация и телефон в Министерство на вътрешните работи. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР