Лелеяната диверсификация, която поколения български политици умишлено или не успяха

...
Лелеяната диверсификация, която поколения български политици умишлено или не успяха
Коментари Харесай

"Балкански поток" ще го бъде, подписахме със Саудитска Арабия

Лелеяната диверсификация, която генерации български политици съзнателно или не съумяха да реализират е напът да почне, въпреки и непретенциозно, да свети на хоризонта. Причината - България и Саудитска Арабия подписаха контракт за създаване на " Балкански поток " - тръбопроводът, който ще получава газ от " Турски поток ". След решение на Върховен административен съд реализатор остава консорциумът, управителен от саудитската компания " Аркад Инженеринг ".

Стойността на контракта е 1.102 милиарда евро. Срокът, за който би трябвало да бъде изпълнен, е 615 календарни дни от датата на сключването му. Изграждането на линейната инфраструктура ще разреши природен газ да бъде доставен през Сърбия, Унгария до газовия хъб в Австрия.

Ще печелим от директни такси, газопроводът ще остане български и нашите съседи от Северна Македония, Сърбия, Унгария ще имат различен газ. Оставаме на картата на газоразпределението, другояче просто изчезваме, разяснява министър председателят Бойко Борисов, който участва на подписването.

Борисов добави, че другояче газовите потоци заобикалят страната ни " след прекъсването поради корупция на " Южен поток " по време на предходното държавно управление ".

След довеждане докрай на компресорните станции се чака приходите на " Булгартрансгаз " за идващите 20 години да бъдат двойно увеличени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР