Лекция и майсторски клас пред американски студенти проведе в САЩ

...
Лекция и майсторски клас пред американски студенти проведе в САЩ
Коментари Харесай

Наш професор с майсторски клас в САЩ

Лекция и майсторски клас пред американски студенти организира в Съединени американски щати проф. доктор Тодор Киров, декан на факултет Музикален фолклор и хореография в АМТИИ -Пловдив.

В концертната зала на университета „ LosAngelesCityCollege ” в Лос Анджелис проф. Киров показва онлайн български национални принадлежности и спецификата на българската национална музика - метруми, ладова основа, фолклорни области. Всеки от участниците в майсторския клас разучи на своя инструмент българска мелодия.

В рамките на гостуването си в Съединени американски щати проф. Киров реализира и огромен концерт българска музика с присъединяване на проф. доктор Милен Киров - пиано, проф. Емилия Симеонов - цигулка, AndrewConrad - кларинет и саксофон, Mathias Kunzli - перкусии.

Събитието мина под знака на Съединението на България и се организира с поддръжката на българското консулство и персонално на генералния консул на България в Лос Анджелис господин Веселин Вълчев.

Пред аудитория от българската общественост и студенти и преподаватели от реномирания американски университет бяха показани български произведения - композиции на Тодор Киров и Милен Киров, както и авангардни творби на основата на българския музикален фолклор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР