Лекоатлетката Малайка Михамбо и хокейната звезда Леон Драйзайтл бяха определени

...
Лекоатлетката Малайка Михамбо и хокейната звезда Леон Драйзайтл бяха определени
Коментари Харесай

Лекоатлетка, хокеист и Байерн избрани за №1 на Германия

Лекоатлетката Малайка Михамбо и хокейната звезда Леон Драйзайтл бяха избрани за спортистка и състезател на Германия, а футболният Байерн (Мюнхен) беше определен за тим за 2020 година. Резултатите от онлайн-допитването измежду 960 спортни публицисти в страната бяха оповестени на гала в Баден-Баден.

Михамбо, международна шампионка на скок дължина през 2019 година, заслужи наградата при дамите за втори следващ път, макар че през този сезон огромни надпревари по лека атлетика нямаше поради пандемията от ковид.

" Това беше една необикновена година, тъй че не го чаках, тъй като нямаше огромни надпревари в леката атлетика ", разяснява тя на сцената при приемането на наградата.

Най-добрият изпълнител и най-полезен състезател (МВП) за сезон 2019/2020 в Националната хокейна лига Драйзайтл от Едмънтън стана първият хокеист с премията. Той наследи десетобоеца Никлас Каул.

Malaika Mihambo, Leon Draisaitl and Niklas Süle of FCBayern during the " Sportler des Jahres " Gala at Kurhaus Baden-Baden on December 20, 2020 in Baden-Baden, Germany.
.
Photos by Alexander Hassenstein/Getty Images
.
— ALEXANDER HASSENSTEIN (@hassensteinalex) " Това е огромно самопризнание. Много съм горделив. Това нямаше да бъде допустимо без помощта на доста хора в живота ми. Имах сполучлива година. Гордея се и с това, че станах МВП в НХЛ ", съобщи той в онлайн-видеовръзка от Съединени американски щати.

Така наградата при мъжете беше извоюван от играч в екипен спорт за първи път от 2011 година, когато за номер 1 беше избран баскетболистът Дирк Новицки.

Байерн предстоящо победи в допитването за тим на 2020 година, откакто победи в Шампионската лига, а завоюва и купата и купата на Германия.

" Тази премия значи доста, тъй като малко футболни тимове са я печелили ", съобщи президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР