Леко встрани стои засега Веселин Плачков от скандалите във ВИП

...
Леко встрани стои засега Веселин Плачков от скандалите във ВИП
Коментари Харесай

Веселин Плачков носел шотландски полички, сменил 6 училища, работел като осветител, хижар и на автомивка

Леко настрана стои към този момент Веселин Плачков от свадите във „ ВИП Брадър ”, само че не задълго, предвиждат в арт средите. Актьорът, който изигра Васил Левски, има огромен капацитет да се трансформира в един от водачите в Къщата. Най-малкото, тъй като има темперамент на бунтовник и не се тормози да го демонстрира още преди да стане артист, видя HotArena. 

Като младеж, Веселин бил един от най-запомнящите се младежи в Белене, където е израснал. През 90-те години, когато към момента обществото свиквало с новостите, бъдещата звезда стряскала наред с ексцентрична визия, която във времето много внезапно се меняла, и неотстъпчивост даже с нормите в просветителната система. Дотолкова, че Веселин сменил цели 6 учебни заведения, а по-късно и доста повече работни места. Затова пък през днешния ден несъмнено може да изтъкне насъбран стабилен житейски опит. 

Всичко почнало с „ Депеш мод ”. Веселин разкрил групата около някакви батковци и станал подобен почитател, че почнал да подражава на музикантите. Направил си дори прическа като техните. После се захласнал по музиката на Аксел Роуз, освен това дотолкоз, че обличал с шотландски полички – същински потрес за провинциалния град. Слушал и „ Металика ”, в някакъв миг почнал да играе хип-хоп и брейк, което пък не му пречело да се включва и в заниманията по национални танци в читалището в Белене. Бил много порядъчен и в спорта, по-точно в тренировките по баскетбол, и се придвижвал на скейтборд. Визията на Веселин се променяла също толкоз бързо, колкото и увлеченията му – нескопосано затъкната на кръста риза, тъй че краищата й да висят, накъсан гащеризон, високи маратонки... В някакъв миг си пуснал дълга коса и я направил на плитки. Малко по-късно почнал и с татуировките. 

Веселин е роден в Плевен, само че на когато навършил 3 години, се мести за малко в Смолян дружно с родителите му – професионални фотографи. Не след дълго фамилията се открило в Белене. Причината била, че майката и татко на днешната звезда получили предопределение в строящата се атомна централа. В дребния град остават цели 16 години. И менно в Белене, където има мощна театрална школа, Веселин припознава актьорството като свое предопределение. Когато е в 10-и клас, той се изявява за първи път на самодейна сцена в спектакъла „ Покана от Париж ” от Панчо Панчев. Играе ролята на своя връстник Геле. 

Преди обаче да последва фантазията си, Плачков трябвало да премине през много компликации. Проблемите почнали още, в учебно заведение. Първо се записал в елитната професионална гимназия по строителство и архитектура в Плевен, само че скоро схванал, че точните науки не са за него и почнал постоянно да бяга от часовете. Изключили го и се преместил в механотехникума в паралелката по съобщителна техника. На шестия месец взема решение, че отново е направил неверен избор и прави нов – техникума по нуклеарна енергетика в Белене. Следват още три учебни заведения, в които сигурно през днешния ден се носят митове за него, само че и се радват на триумфите му. Тогава обаче Веселин бил известен с опърничавото си държание. Затова пък проявявал забележителен интерес към историята и литературата. Един ден избягал от часа по химия и седнал на чина в другия клас, единствено и единствено да следи уроците на обичаната си учителка. „ Брат близнак съм на Веселин от предходния ви урок ”, представител й се младежа, когато преподавателката го разпознала.

Непоследователността, в която влизал в часовете, постоянно се отразявала на отсъствията, само че Плачков сякаш не се стряскал много-много. Вече бил решил, че ще става артист. Затова, когато при следващото изключване от учебно заведение го привикали пред педагогичен съвет и го питали за какво не влиза в часовете, не му ли е забавно учебното заведение, той дал отговор напълно откровено и изрично: „ Техническите предмети не ме притеглят. Искам да стана артист, ще аплайвам в НАТФИЗ ”. Преподавателите прихнали да се смеят, а директорката на учебното заведение дори декларирала: „ Вижте го, апелирам ви се, гласи се за актьор... Заблудено момче! ”

Плачков въпреки всичко приключил сполучливо междинното си обучение, само че вместо, както си бил наумил, да се устреми към театралната академия, подал документите си в полицейската школа в „ Симеоново ”. За това настоял татко му. Веселин издържал сполучливо изпита по физическо, само че писменият по български го препънал. Паднала се тематика от творчеството на Алеко Константинов. Веселин сякаш всичко си знаел, дори подсказал на едно момиче. Тя обаче изкарала петица, а той – двойка и се разминал с полицейската униформа.

Тогава към този момент решил да се насочи към НАТФИЗ. Влязъл от раз, като се подготвял единствено месец по-рано благодарение на собствен другар. Веселин постъпил в класа на проф. Димитрина Гюрова. А заниманията в театралната академия съвместявал с работа, с цел да се устоя. И откакто се дипломирал, известно време се налагало да се труди не по предопределение. „ Интересен ми е целият живот с всички аспекти. Затова съм работил и доста други неща, само че първо съм артист и оттова нататък всичко друго, което ми е било забавно да бъда ”, споделял е Веселин Плачков. Той е работел като барман и сервитьор, на автомивка, та дори и готвач на морето. Бил е и осветител в киноцентъра „ Бояна ” и никак не се ядосвал, че е артист, а по през целия ден разнася прожектори. Не единствено, че натрупал опит, а и имал положително възнаграждение. „ Най-интересно ми беше, когато работех като охранител на парк. Бях хижар три години ”, споделял е артиста, изиграл Васил Левски, написа " Уикенд ". 

Най-трудният му интервал в професионален проект е може би, когато се постанова да напусне Плевенския спектакъл след различия с шефа. В персоналния си свят Веселин също минава в разлъка – с майката на щерка си. Именно в този интервал другарството му с певицата Мариана Попова се задълбочава. Не след дълго двамата се преоткриват и през днешния ден имат първото си общо дете. „ Тя е тъкмо толкоз елементарна, колкото и невероятна ”, казвал е Веселин за обичаната си жена и е допълвал, че с нея просто се срещнали в дословен и в метафоричен смисъл на думата, тъй че не се налагало да мислят по какъв начин взаимно да се завоюват.

Мариана Попова е най-голямата му опора, а и най-аргументирания му критик. Просто мъчно се впечатлявала, а когато се случва, не го изразявала с бурна реакция. Погледът й обаче изразявал задоволително мощно гордостта и щастието й. Просто гледала с други очи Веселин, което на него му е повече от задоволително. И колкото и нежна, и фина да наподобява, толкоз е и мощна, изтъквал е артистът, който е определял обичаната си като „ исполин с мека душа и безконечен гений ”. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР