Леко спада броят на новите случаи на заразени с варицела

...
Леко спада броят на новите случаи на заразени с варицела
Коментари Харесай

Варицела продължава да върлува из Враца

Леко спада броят на новите случаи на инфектирани с варицела във Врачанско, сочат данните на Регионалната здравна ревизия. Въпреки това цифрата към момента е забележителна.
За интервала от 22 до 26 юли са регистрирани нови 17 инфектирани. През последните месеци от ден на ден хлапета лепваха едрата шарка. Новите болни постоянно надхвърляха 20 за седмица, а от началото на лятото инфектираните са над 150. В последните дни обаче се следи лек спад.
Припомняме, че варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва по въздушно-капков път. Тъй като носният секрет, съдържащ вируса, нормално предхожда обривите с 1-2 дни, малчуганите постоянно придвижват болестта на своите връстници в учебни заведения и детски градини, преди заболяването да бъде разпозната. Симптомите нормално отминават по натурален път след към две седмици.
През предходната седмица във Враца са регистрирани и 3 случая на туберкулоза. Тя е заболяване, което визира най-вече белите дробове. Ако не се лекува води до гибел при повече от 50% от инфектираните. От туберкулоза страдат най-вече хора с потисната имунна система.
Разболелите се от остри респираторни болести и грип за последната седмица са едвам 9 души, излиза наяве още от данните на РЗИ-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР