Лекарят, заловен във вторник да шофира шмъркал кокаин, е бил

...
Лекарят, заловен във вторник да шофира шмъркал кокаин, е бил
Коментари Харесай

Съдът пусна нашмъркания лекар на свобода, трябвало да работи

Лекарят, хванат във вторник да кара шмъркал кокаин, е бил освободен от ареста с разпореждане на прокуратурата. Мотивът е, че ще е по-полезен на независимост поради специалността си. Детският ортопед е с мярка за неотклонение “подписка”. Той е с чисто досие, няма нито осъждания или висящи каузи, нито престъпни регистрации.

Лекарят работи в столичен медицински център. Спрян е за инспекция към 10,30 ч сутринта на Автомагистрала “Струма” на кръговото кръстовище за Банкя. Полицаите го тествали с дрегер, който отчел използването на кокаин. Прокурорът го обвинил за шофиране след приложимост на дрога. Ако бъде приет за отговорен, медикът може да получи до 3 година затвор.

Разликата при дрогираните и пияните водачи е записана в закона. Първите карат “след употреба”, а вторите - “под въздействието на”.

При алкохола се мери цената на количеството алкохол. Така да вземем за пример до 0,5 промила няма наказване, а от 0,5 до 0,8 е административна санкция 500 лв. и без брошура за 6 месеца. И двете наказания са двойни при водачи, хванати да карат с сред 0,8 до 1,2 промила алкохол в кръвта. Повече от 1,2 промила към този момент е закононарушение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР