Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болницата признава пред

...
Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болницата признава пред
Коментари Харесай

Лекарят, транспортирал убитото момиче от Сотиря: Бабата ми попречи да го прегледам

Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болничното заведение признава пред bTV, че оставил детето единствено с баба си и се качил при водача, само че изяснява това с държанието на околните.

Д-р Димитров споделя, че се е чувствал доста зле душевен, само че продължава работа, тъй като „ няма по какъв начин, има график ”.

Това е първият работен ден на лекар Недко Димитров след гибелта на детето.

Разказва, че в четвъртък след сигнал на тел.112 тръгнали незабавно, а на мястото към този момент ги чакали околните и служителите на реда. Детето било в ръцете на баба си.

Лекарят твърди, че почнал да преглежда детето, само че бабата му попречила. „ При това състояние аз нито мога да продължа прегледа, тъй като нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и освен това състояние аз нямам избор, по най-бързия метод би трябвало да го превозвам до лечебно заведение, да го изведа оттова и споделих:„ Добре,тогава ще останеш с нас ", споделя доктор Недко Димитров.

Според бабата на детето обзор не е имало, а лекарят стоял безразличен.

„ Той не се наведе, даже не си пусна чантата, да мери пулса, да ѝ постави маска кислородна, да ѝ постави система, нищо, нищо. Линейката, в която пътувах сама за болничното заведение и желаех помощ, виках, само че никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували ", споделя Милка Георгиева.

Лекарят признава, че седнал до водача поради афектираната жена.

„ Ако аз бях откъм гърба, предизвиквам отново бабата да стартира цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо, освен това състояние с това кървене нищо не може да се направи даже в спокойна конюнктура. Специално за кървенето,което ме притесняваше най-вече и деформацията на черепа и гърдите. ”, споделя доктор Недко Димитров и добавя: „ Бабата не мога на принудително да я изхвърля, тъй като попадаме под ударите на закона ".

Лекарят към този момент е написал пояснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушавания, наказванията са от мъмрене до дисциплинарно уволняване. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР