Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болницата признава, че

...
Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болницата признава, че
Коментари Харесай

Лекарят, транспортирал убитата Кристин от Сотиря, със своя версия за трагедията

Лекарят, транспортирал момичето от село Сотиря до болничното заведение признава, че оставил детето единствено с баба си и се качил при водача, само че изяснява това с държанието на околните.

Д-р Димитров споделя, че се е чувствал доста зле душевен, само че продължава работа, тъй като „ няма по какъв начин, има график”. Това е първият работен ден на лекар Недко Димитров след гибелта на детето.

Разказва, че в четвъртък след сигнал на тел.112 тръгнали незабавно, а на мястото към този момент ги чакали околните и служителите на реда. Детето било в ръцете на баба си.

Лекарят твърди, че почнал да преглежда детето, само че бабата му попречила.

„ При това състояние аз нито мога да продължа прегледа, тъй като нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и освен това състояние аз нямам избор, по най-бързия метод би трябвало да го превозвам до лечебно заведение, да го изведа оттова и споделих:„ Добре, тогава ще останеш с нас ", споделя доктор Недко Димитров пред bTV.

Според бабата на детето обзор не е имало, а лекарят стоял безразличен. „ Той не се наведе, даже не си пусна чантата, да мери пулса, да ѝ постави маска кислородна, да ѝ постави система, нищо, нищо.

Линейката, в която пътувах сама за болничното заведение и желаех помощ, виках, само че никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували ", споделя Милка Георгиева.

Лекарят признава, че седнал до водача поради афектираната жена.

„ Ако аз бях откъм гърба, предизвиквам отново бабата да стартира цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо, освен това състояние с това кървене нищо не може да се направи даже в спокойна конюнктура.

Специално за кървенето, което ме притесняваше най-вече и деформацията на черепа и гърдите.”, споделя доктор Недко Димитров и добавя: „ Бабата не мога да принудително да я изхвърля, тъй като попадаме под ударите на закона ".

Лекарят към този момент е написал пояснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушавания, наказванията са от мъмрене до дисциплинарно уволняване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР