Лекарят, транспортирал момиченцето от село Сотиря до болницата, признава ,че

...
Лекарят, транспортирал момиченцето от село Сотиря до болницата, признава ,че
Коментари Харесай

Лекарят, транспортирал убитото момиченце от Сотиря: Бабата ми попречи да го прегледам


Лекарят, транспортирал момиченцето от село Сотиря до болничното заведение, признава,че оставил детето единствено с баба си и се качил при водача, само че изяснява това с държанието на околните, заяви bTV.
Д-р Димитров споделя, че се е чувствал доста зле душевен, само че продължава работа, тъй като „ няма по какъв начин, има график”. Това е първият работен ден на доктор Недко Димитров след гибелта на момиченцето.
Разказва, че в четвъртък след сигнал на тел.112 тръгнали незабавно, а на мястото към този момент ги чакали околните и служителите на реда. Детето било в ръцете на баба си.
Лекарят твърди, че почнал да преглежда детето, само че бабата му попречила.
„ При това състояние аз нито мога да продължа прегледа, тъй като нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... И освен това състояние аз нямам избор, по най-бързия метод би трябвало да го превозвам до лечебно заведение, да го изведа оттова и споделих: „ Добре, тогава ще останеш с нас ", споделя доктор Недко Димитров.
Според бабата на детето обзор не е имало, а лекарят стоял безразличен.
„ Той не се наведе, даже не си пусна чантата, да мери пулса, да й постави кислородна маска, да й постави система. Сама пътувах в колата за спешна помощ и желаех помощ, виках, само че никой не се отзова, не знам дали са ме чували ", споделя Милка Георгиева.
Лекарят признава, че седнал до водача поради афектираната жена.
„ Ако бях откъм гърба, предизвиквам отново бабата да стартира цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо. При това състояние с това кървене нищо не може да се направи даже в спокойна обстановка”, споделя доктор Недко Димитров.
Лекарят към този момент е написал пояснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушавания, наказванията са от мъмрене до дисциплинарно уволняване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР