Лекарят се върна на работа в скенера на УМБАЛ “ПловдивУдължиха

...
Лекарят се върна на работа в скенера на УМБАЛ “ПловдивУдължиха
Коментари Харесай

Правят възстановка как д-р Иван Димитров е застрелял Жоро Плъха

Лекарят се върна на работа в скенера на УМБАЛ “Пловдив ”

Удължиха с 2 месеца следствието против доктора

Къде е доктор Иван Димитров, който простреля в двора на къщата си рецидивиста от “Столипиново ” Жоро Джевизов с прякор Плъха и хиляди се подвигнаха в негова отбрана?

От месец насам той към този момент е на работа в УМБАЛ “Пловдив ”, където слага диагнози на пациенти след разчитане на фотоси от скенера.

“Опитва се да се отърси от шока и гледа да се разтоварва от претърпяното със служебните си отговорности ”, споделят негови сътрудници.

Самият Димитров заобикаля обществени изяви. Съседи го виждат всеки ден да води едно от децата си на градина, а след това да поема към болничното заведение.

“Много тежко Иван претърпява случилото се ”, споделя вуйна му, която населява първия етаж от кооперацията на ул. “Лука Касъров ” 4. По думите и? Димитров, брачната половинка му Жулиета и двете им деца, които след случая се скриха в Крумово, а по-късно при другари, от известно време са се завърнали в дома си.

“Само той си знае какво е станало в онази нощ. Но на всеки може да се случи ”, разяснява негова комшийка. След излизането от ареста

близо 20 дни

доктор Димитров

бил на лекуване

в пловдивска болница. Лекарят бил признат в неприятно здравословно положение.

“Много болести му се отключиха. Съжалява за случилото се, само че обстановката е била или той, или Плъха. Станало е бързо. Нямал е време за реакция. Шокът обаче остава. Белята си е пакост. Каквото и да е, става въпрос за човешки живот ”, изясни юрист Георги Кутрянски, който пази медика.

Разследването против лекаря към момента не е завършило. Тези дни е било удължено до 2 юли, оповестиха от прокуратурата. Причината е, че не са подготвени огромна част от назначените експертизи.

До две седмици следва да бъде осъществен следствен опит в дома на ул. “Лука Касъров ” 4.

С аналогично

оръжие ще бъде

възпроизведена

пукотевица,

каквато се е случила на 2 март. Тогава към 1,30 ч през нощта Плъха нахлул в гаража на доктор Димитров, с цел да краде.

През това време той е бил самичък на II етаж от кооперацията. Съпругата му Жулиета с двете им невръстни деца е била в Крумово при родителите си. Лекарят гледал филм, когато забелязал, че в гаража му свети.

Според проверяващите в продължение на най-малко 30 минути той е следил подготовката на кражбата. След това с нелегално притежавания си револвер “Валтер ” слязъл в двора и последвал конфликт с циганина.

При разпитите доктор Димитров обяснил, че извикал на Плъха “Стой, полиция! ” и гръмнал първо във въздуха. Изненаданият крадец почнал да хвърля по него разнообразни предмети, сред които нож и желязна тръба. С един от тях го уцелил в глезена.

Побягвайки, Плъха запратил и железна табела към медика. Тогава той стрелял по Джевизов, улучил го в гърдите.

“Изстрелът е бил създаден от горе на долу от упор. Има денивелация сред входната и изходната рана ”, обясниха прокурорите.

Апашът съумял да пробяга близо 110 метра и се скрил до беемве зад регионалната администрация в Пловдив. На капака на колата бе намерено тялото му на идващия ден.

След като се завърнал на работа в болничното заведение, доктор Димитров споделил с сътрудници, че не е повикал полиция след стрелбата, тъй като крадецът побегнал. По тази причина той не могъл да допусна, че е го прострелял смъртоносно.

Същия упрек отправяла към него и лелята на Димитров. Според проверяващи незабавно след произшествието тя е убеждавала племенника си да се обади на 112, само че той не поискал. Вместо това повикал другар и почнали да заличават следите от стрелбата.

Докторът самичък обработил раната на крайници си. Направил опит да почисти ръцете си от барутните частици, само че доста от тях са били открити по облеклата му.

Хвърлил

револвера в

резервоар

за боклук,

само че откакто схванал, че е умъртвил крадеца, извикал още един другар и го помолил да реалокира оръжието на друго място. Валтерът към момента не е открит, обясниха от прокуратурата. И не престават да настояват, че лекарят е направил всичко допустимо да заличи следите от мястото на престъплението. Молил е съседи да трият записи от камерите, които са били инсталирани на къщите им. Разследващите обаче разполагат с уличаващи видеокадри.

Д-р Иван

Димитров е с

две обвинявания

- за причиняване на гибел, превишавайки рамките на неизбежната защита, и нелегално владение на муниции и оръжие. В жилището му бяха открити 17 патрона без разрешителни. 16 от тях са за “Макаров ”. По първото обвиняване се планува до 5 година отнемане от независимост, а за второто - от 2 до 8 година

Медикът на този стадий гледа да не мисли за случилото се. Преди дни влезнал в злощастния гараж, който до неотдавна бил запечатан. Установил, че Плъха е срязал всички елконтакти. Димитров разказал пред другари, че крадецът се е готвил да изнесе съвсем всичко от пристройката.

Роднините на 38-годишния Жоро Джевизов към момента не са се примирили със гибелта му. И се готвят за борба в съда, предявявайки иск за огромно обезщетение. Според брачната половинка на Плъха мъжът и? влезнал в двора на лекаря, с цел да се облекчи.

Мъжът и? обаче е прочут в престъпния контингент с множеството си обири. До каквото се доберял, го задигал стремително.

Затова в “Столипиново ” го наричали Магнитните ръце. Бил профилиран в кражби на коли. Не са малко и нападенията му в жилища. Осъждан е 9 пъти, последно излязъл от пандиза през 2014 година Там прекарал 3 година за кражба на велосипед.

Преди години проникнал в жилище, само че притежателят му го изненадал и тогава Плъха го намушкал и избягал.

Съседи и пациенти не престават да са на страната на доктор Иван Димитров, окуражавали го. Болни, които срещат медика по коридора, също се ръкуват с него.

“С теб сме, докторе ”, казвали му те. Обикновено след такива думи очите на доктор Димитров се пълнели със сълзи.

“Може да наподобява крепък и здрав, само че е сензитивен. Много пъти е казвал, че му се желае да благодари на хората, които в тези дни излязоха да го защитят, само че няма по какъв начин да го направи ”, твърди доктор от болничното заведение.

Откакто излязъл от ареста, дребната му дъщеричка, която е на 2 година и 8 месеца, не се отделяла от татко си. Непрекъснато се гушкала в него и го милвала по ръцете. Това просълзявало 2-метровия мъж. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР