Лекарят от Главното разузнавателно управление на Русия Александър Мишкин, когото

...
Лекарят от Главното разузнавателно управление на Русия Александър Мишкин, когото
Коментари Харесай

Нова информация за военния лекар от ГРУ, отровил Скрипал! Путин лично го наградил с...

Лекарят от Главното разследващо ръководство на Русия Александър Мишкин, който Англия уточни като втория отровител на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал, през 2014 година е бил почетен със званието „ Герой на Русия ”. Това се показва в следствието на Bellingcat и The Insider, оповестява Блиц.

По-рано двете издания разпространиха информация, че с висша премия е бил почетен и съучастникът му Анатолий Чепига.

Мишкин получил псевдонима си, откакто дошъл в Москва. Той е роден на 13 юли 1979 година в Архангелска област. След като приключва военно-медицинската академия в Санкт Петербург.

Репортер е посетил родното село на Мишкин в Архангелска област. Той е разговарял с няколко индивида, които са разпознали мъжа на оповестените от Лондон фотографии, където военният доктор бе показан като Александър Петров.

Най-малко петима души са разказали, че преди няколко години Мишкин е бил почетен със званието „ Герой на Русия ”. Един от тях твърди, че баба му има фотография, на която президентът Владимир Путин му стиска ръката по време на награждаването. В родното му село се приказва, че той е почетен с премията или поради присъединението на Крим, или поради спасението на някогашния президент на Украйна Виктор Янукович.
 
Bellingcat не разполага с документ, който удостоверява награждаването на Мишкин. Но в това нямало нищо извънредно, защото постоянно сходни укази се засекретяват, написа в следствието.

Като удостоверение на награждаването на Мишкин и Чепига, съгласно Bellingcat, може да се счита фактът, че през 2014 година двамата са станали притежатели на жилища в Москва на стойност 350 000 и 500 000 евро. Авторите на следствието допускат, че военните са получили жилищата като материална награда към премията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР