Лекарят, който пръв съобщи за новия коронавирус, пред свои колеги,

...
Лекарят, който пръв съобщи за новия коронавирус, пред свои колеги,
Коментари Харесай

Почина лекарят, който пръв съобщи за китайския коронавирус

Лекарят, който пръв заяви за новия ковид, пред свои сътрудници, умря от заболяването, оповестяват от болничното заведение, представени от китайската държавна медия "Global Times ".

Смъртта е настъпила в резултат на сърдечна непълнота.

В Китай започнаха клинични проби на антивирусен препарат против ковид

Офталмологът доктор Ли Уелианг написа на 30 декември в известно китайско приложение, че седем пациенти от локален пазар за морски блага са били диагностицирани с болест, сходна на SARS (ТОРС) и са сложени под карантина в неговата болница. Тогава той обяснил, че болестта е ковид. В рамките на часове неговото известие бива споделено стотици пъти. След като го разгласява, Ли е бил посетен от китайските управляващи, които го принуждават да подпише изказване, че "прави погрешни мнения " и "силно нарушава публичния ред ", както и че популяризира погрешни клюки.

В деня, в който офталмологът оповестява за вируса, общинската здравна комисия в Ухан прави незабавно изказване, информирайки лечебните заведения в града, че поредност пациенти от рибния пазар имат "неизвестен тип пневмония ".

Жена със подозрение за ковид избяга от болница

На 31 декември Ухан е разгласен за огнище на болестта. На 1 януари полицията в града разгласи, че е „ подхванала законови ограничения “ против осем души, които неотдавна „ разгласиха и споделяха клюки в интернет ".

През предишния уикенд доктор Ли оповестява за Си Ен Ен, че и той се е заразил със смъртоносния вирус, откакто преди този момент на няколко пъти е имал негативни проби.

Според локални медии, брачната половинка му, която е бременна, също е диагностицирана с коронавирусната зараза.

СЗО прикани международната общественост да задели 675 млн. $ за битка с новия ковид

34-годишният доктор е бил записан в университета Ухан през 2004 година, компетентност клинична медицина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР