Лекарят, който е лекувал Диего Марадона в продължение на три

...
Лекарят, който е лекувал Диего Марадона в продължение на три
Коментари Харесай

Бивш лекар на Марадона: Диего се самоуби!

Лекарят, който е лекувал Диего Марадона в продължение на три десетилетия, разгласи, че гибелта на футболната легенда е форма на самоубийство, защото международният първенец от 1986 година е бил изтощен от живота. Според доктор Алфредо Кахе, който се е грижил за здравето на Марадона в интервала 1977-2007 година, отговорна за това е депресията.

Тя се е отключила след претърпяната мозъчна интервенция и е станала повода Дон Диего да спре да се храни и да приема медикаментите си. Д-р Кахе признава пред аржентинско радио, че Марадона е правил опит за самоубийство и преди. Това се е случило в Куба, когато футболната легенда съзнателно е аварирал с колата си в насрещно движещ се рейс, само че е оживял след конфликта.

Лекарят твърди, че след случая е попитал Марадона дали това е бил опит за самоубийство, а футболната звезда дал отговор: „ Може би един ден ще зная какво тъкмо да направя, кой знае? “

Д-р Кахе признава, че в дните преди гибелта на легендата е приказвал с някогашната другарка на Диего Марадона Вероника Охеда. Тогава тя му е споделила: „ Знаеш ли, той твърди, че му е писнало. Не желае да продължи да живее, защото е постигнал всичко. “

Алфредо Кахе декларира в ефир, че е посещавал Марадона в болничното заведение след мозъчната интервенция и е подлагал на критика личния състав за полаганите грижи. Според него в клиниката не са изготвили верен лековит проект, неглижирали са грижите по време на болничния му престой и са го изписали прекомерно рано.

„ За мен това е недовиждане, неумелост и неблагоразумие. В клиниката не видях да бъде под лекарско наблюдаване или под такова от медицински сестри. Той трябваше да остане в болничното заведение, а не да бъде локален в къща, която не е имала подобаващите условия за неговите потребности в тази ситуация “, твърди някогашният доктор на Марадона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР