Лекарят, изготвил първата съдебномедицинска експертиза по делото за нападението над

...
Лекарят, изготвил първата съдебномедицинска експертиза по делото за нападението над
Коментари Харесай

Отстраниха от работа лекаря, направил първата експертиза на нарязаната Дебора от Стара Загора


Лекарят, изготвил първата съдебномедицинска експертиза по делото за нападението над 18-годишната Дебора от Стара Загора, е с прекъснати трудови правни отношения до привършване на досъдебното произвеждане.

„ Целта на дейностите, които започнах с решението си, е органите, които правят досъдебното следствие и оценката на нанесените вреди на пострадалата, да ги проведат в една действителна и спокойна среда “, съобщи по Нова ТВ проф. Йовчо Йовчев – изпълнителен шеф на старозагорската университетска болница „ Проф. доктор Стоян Киркович “.

В отговор на въпрос имало ли е опция да бъдат осъществени други експертизи по случая и изисквани ли са такива от други лекари в болничното заведение, Йовчев отговори:

Това, което е написано в Наредбата за съдебно-медицинската експертиза, са три раздела. Първо – оценка на физичното положение на пациента. После – съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза. Тази разпоредба е от 2011 година. Към сегашния миг сътрудника – очевидно това му е разпоредено като искане – е направил единствено оценка на нанесените вреди върху пострадалата Дебора ”.

Проф. Йовчев изясни, че първичната експертиза е „ на равнище интензивно лекуване на пациента в първите 48 часа ”.

„ Колегата е направил изложение на това какви следи от пострадвания има, в какви анатомични области и какво е положението на пациента все още на прегледа. И с това експертизата завършва. Тя не може да даде дълбочината и времевия период от тук нататък – какво би настъпило, в случай че тези рани и увреждания, нанесени върху пострадалия, биха имали някакво развиване или затруднение ”, акцентира той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР