Лекарството Zometa, което се приема от онкоболните, е налично в

...
Лекарството Zometa, което се приема от онкоболните, е налично в
Коментари Харесай

Доц. д-р Йорданов: Лекарството Zometa за онкоболните е налично в КОЦ-Враца

Лекарството Zometa, което се приема от онкоболните, е налично в Комплексния онкологичен център във Враца, научи организация BulNews. Всеки, който приема медикамента, може да продължи лекуването си в отделението по палиативни грижи, разясни ръководителят му доцент доктор Николай Йорданов.
Въпросното лекарство се употребява за профилактика при болните от рак на простата или на гърдата. Хората с онкологични болести, които одобряват лекарства за удължение на живота си, бързо губят костната си компактност. Именно за това те употребяват Zometa - с цел да се защищават от лесното им строшаване. Важното лекарство обаче не е било налично в Центъра за интервал от към 5 месеца.
През това време пациентите не са били оставени без лекуване. За тях не е било огромен проблем краткотрайната липса, тъй като съгласно проучвания, направени през годините, не е неотложно онкоболните да го одобряват ежемесечно и не е съдбовно в случай че то бъде пропуснато. Лекарството има и своите аналози, само че те би трябвало да се пият непрестанно и в това време се заплащат от пациентите. Zometa пък се предлага гратис в КОЦ-Враца.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР