Лекарството за диабет Оземпик“, което много хора използват, за да

...
Лекарството за диабет Оземпик“, което много хора използват, за да
Коментари Харесай

От лекарство за отслабване се забременява

Лекарството за диабет „ Оземпик “, което доста хора употребяват, с цел да отслабнат, има различен „ непряк резултат “ – бременност, заяви People.


Всичко стартира с обстоятелството, че в обществените мрежи всеобщо започнаха да се появяват истории на дами, които забременяха след приемането на „ Оземпик “ - за тяхна огромна изненада. Някои от тях не са възнамерявали бременността и са взимали противозачатъчни, други се смятаха за безплодни, тъй че бременността ги изненада. Така една от забременелите дами сподели, че не е могла да зачене няколко години, само че е забременяла два месеца откакто стартира да приема „ Оземпик “ и е родила крепко дете.

Оказа се, че в тази обстановка няма нищо изненадващо, защото отслабването, към което главно се стреми „ Оземпик “, единствено по себе си има позитивен резултат върху плодовитостта и общите хормонални равнища. „ Дори в случай че приказваме единствено за няколко кг, това към този момент може да докара до обстоятелството, че една жена ще възобнови овулацията и ще може да забременее ", споделя акушер-гинекологът Иман Салех. „ Нашите мастни кафези създават естроген, а естрогенът може има негативен резултат върху нашите яйчници и овулация. Може също по този начин да повлияе негативно върху лигавицата на ендометриума ".

В допълнение към обстоятелството, че „ Оземпик “ покачва плодовитостта, заради формулата си, той също по този начин понижава резултата на контрацептивните медикаменти, тъй че би трябвало деликатно да наблюдавате бременността, до момента в който приемате това лекарство.

Въпреки това, лекарите не разрешават приема на лекарството единствено за зачеване - това е изпълнено с опасности както за майката, по този начин и за детето. „ Проучвания върху плъхове, зайци и маймуни демонстрират, че медикаментите за намаляване могат да причинят импровизиран аборт и вродени недостатъци, в случай че се одобряват по време на бременност.

Все още няма изследвания при хора. Жените би трябвало да спрат да одобряват медикаменти за намаляване минимум две седмици преди месеци преди планувана бременност “, предлага производителят на медикаменти Novo Nordisk. Също по този начин не би трябвало да приемате лекарството по време на бременност - лекарите споделят, че детето може да развие поднормено тегло, както и други аномалии. Да, има истории за изцяло здрави деца, чиито майки са приемали „ Оземпик “ по време на бременност, само че рисковете са прекомерно огромни, с цел да експериментирате върху себе си, споделят лекарите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР