Лекарството срещу краста при животни, което в понеделник проф. Иво

...
Лекарството срещу краста при животни, което в понеделник проф. Иво
Коментари Харесай

Ветеринари: Лекарството срещу краста е опасно за хората, то е за животни

Лекарството против краста при животни, което в понеделник проф. Иво Петров разгласи, че е новият любимец за лекуване на ковид, само че към момента е в тестова фаза в Австралия, се търси всеобщо по ветеринарните хранилища, аптеки и кабинети. За това сигнализира Димитър Яновски – ръководител на Българска асоциация на ветерианрните лекари пред Българска национална телевизия.
Само за последните два дни в нашата клиника имаме 10 позвънявания със питане " в какви количества можем да го закупим? " Повечето хора желаят да го имат превантивно, което значи че психозата сега у тях е доста мощна, съобщи специалистът.
Лекаството е единствено за ветеринарно-медицинска приложимост. И е рисково да се самолекувате, изясни експертът. То е мощно токсично , продължи Яновски, лечебната му широчина е много дребна. Самият артикул е с дота точна доза при лекуване. Предозирането може да се получи доста елементарно – нямам данни какви може да са дозите за човек. И в случай че инцидентно индивидът като тип е сензитивен към този препарат може да се стигне до алергичен потрес и по-лошо. Не би трябвало да действаме под въздействието на стрес в тази обстановка. Може да провокира интоксикация или минимум натравяне, алергична реакция и даже да се стигне до гибел.
Този вариант на ковид е още нов и чужд за науката, а тя сега се развива доста бързо, само че да подчертаем, че ветеринарномедицинските артикули са единствено за животни, а хуманните – за хора, акцентира ветеринарят.
Може ли в действителност лекарството против краста да се окаже работещо против ковид? " Изследвания за момента се вършат единствено в Австралия и са инвитро т.е. в лабораторни условия на клетъчни култури, които са инфектирани с вирус. Все още е в доста начална фаза, с цел да стигне до клиничната му приложимост. Но доста внимаваме, тъй като лекарството е доста всеобщо и има опция за огромно произвеждане в целия свят. ", разяснява проф. доктор Венцислав Мутафчийски. Още елементи от проф. Иво Петров.
Как се популяризира самото лекаство?
По закон лекарството не може да бъде популяризирано свободно, само че законът не се съблюдава на 100% в България, изясни ветеринарят. Има малки врати, които да създадат допустимо елементарен човек да се снабди с подобен артикул. Това е рисково, тъй като данните за това по какъв начин това лекарство въздейства върху хора не са ясни. Няма подобен артикул приспособен за хора досега. Препоръчвам на всички хора да не го търсят и одобряват, тъй като той е рисков, акцентира още веднъж Димитър Яновски и добави: То си остава лекарство за краста при животните 
Как се купува щом се продава единствено с рецепта? Със сигурност всички не могат да си го набират, само че съм уверен че има способи, по които това може да се случи. Ясно е по закон – такива артикули се изписват единствено от ветеринарен доктор – само че има недобросъвестни лекари, от другар на другар, или от складовете – някой може да се снабди – може да е един случая, само че той може да бъде съдбовен, предизвести Яновски. Призовавам, сътрудниците и складовете да не го продават, а хората – да не го търсят. Няма смисъл в суматохата си да рискувате животът на себе си и фамилията си.
Самолечението не е вид в обстановка на пандемия!!!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР