Лекарството против малария, лансирано от президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Лекарството против малария, лансирано от президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Изследване в САЩ показа, че лекарство против малария не спира развитието на Ковид-19

Лекарството срещу малария , стартирано от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за лекуване на Ковид-19, не демонстрира успеваемост при попречване на инфекцията у хора, изложени на въздействието на новия ковид, заяви Ройтерс.

Клиничните тествания не потвърждават и съществени странични резултати, нито сърдечни затруднения от потреблението на хидроксихлорохин .

Подкрепата на Тръмп за лекарството, който разгласи, че го приема профилактично, провокира развълнуван спор и упования, че употребяваното от десетилетия лекарство може да се окаже на ниска цена и наличен метод за справяне с пандемията, поразила над шест милиона и четиристотин хиляди души и провокирала гибелта на над 382 000 души по света.

В първото огромно проучване , което съпоставя хидроксихлорохин и плацебо против новия ковид, експерти от университета на Минесота са изследвали 821 души, изложени на новия ковид или живеещи в фамилии с висок риск от болест.

При 11,8 на 100 от участвалите в проучването, които са вземали хидроксихлорохин, са се развили признаци на Ковид-19 спрямо 14,3 на 100 от плацебо-групата. Разликата не е статистически значима, което значи, че лекарството не е по-ефикасно от плацебо .

" Данните ни са пределно ясни - при банкет след излагане на вируса лекарството не работи ", споделя доктор Дейвид Булуеър, експерт по инфекциозни заболявания от университета на Минесота и началник на проучването.

Няколко тествания на лекарството бяха прекъснати поради опасения за сигурността му при лекуване на Ковид-19 и неналичието на задълбочени предварителни проучвания.

" Има хора, които споделят, че това е рисково лекарство и други, които настояват, че то е ефикасно - считам, че нито едните, нито другите са прави ", споделя доктор Булуеър.
Резултатите от изследването се чака да бъдат оповестени в " Ню Ингланд джърнъл ъф медисин ".

Поддръжниците на потреблението на лекарството хидроксихлорохин при пациенти с Ковид-19 настояват, че то би трябвало да се ползва в ранните стадии на развиване на заболяването, с цел да бъде дейно. Други пък настояват, че то би трябвало да се ползва в композиция с цинк, който укрепва имунната система. Повече от 20 на 100 от пациентите, взели участие в проучването, са приемали и цинк, само че това не е повлияло върху резултатите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР