Лекарството на „Мерк“ срещу Covid-19 ще бъде първата възможност за

...
Лекарството на „Мерк“ срещу Covid-19 ще бъде първата възможност за
Коментари Харесай

Момеков: Лекарството срещу COVID ще обхване най-сивата група

Лекарството на „ Мерк “ против Covid-19 ще бъде първата опция за тепария, ориентирана към най-сивата група пациенти - тези, които се лекуват в домашни условия. Това изясни пред БНР проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

" За хората, които са се разболели, ще бъде отлично. Ако това лекарство оправдае очакванията, и организацията (Европейската организация по медикаментите - бел. ред.) хареса данните на компанията, това ще бъде първата опция за същинско етиологично лекуване, ориентирано към причинителя, за най-сивата група. В момента ние изобщо не знаем какво да вършим с индивида, който е у дома. Това ще разреши таблетна форма, която хората да си пият допустимо най-рано след определяне на диагнозата. “

Засега данните от клиничните изследвания сочат понижаване на хоспитализациите и смъртността, разясни Момеков.

Запитан по какъв начин ще се реши въпросът със цената на това лекуване експертът разяснява:

„ Ако ние спестяваме болничен престой – лечебните заведения са най-скъпият хотел на света, в случай че тези 700 лв. ни разрешават българите да остават живи, американците са задоволително студен разсъдък, с цел да изчислят какъв брой коства един човешки живот в брутния вътрешен артикул и абстрахирайки се от християнството, любовта към близък, можем да ги считаме умрелите хора и в загуба на Брутният вътрешен продукт. “

Одобрението на ново лекарство всекидневно лишава доста време, само че сега под изискване става по-бързо, посочи проф. Георги Момеков.

Ваксинациите предотвратяват хоспитализации и гибел, като забележителен % - над 80-90% от имунизираните не се хоспитализират и не умират. За лекарството към този момент се знае, че почти на 50% предотвратява хоспитализация и смъртност, означи той.

„ Чудесно е да има лекарство. Има лекарство и за СПИН, само че можеш да си сложиш презерватив. “

Според проф. Момеков имунизационната акция у нас е замряла, тъй като „ не се пропагандира, не се комуникира с хората и не им се дават значимите данни “.

Хората би трябвало да проумеят, че по публична статистика тази болест у нас убива към 4% от тези, които се разболяват, добави той.

„ Всеки може да реши желае ли натурален имунитет, който някакви гении и шамани хвалеха – че би трябвало всички да минем през заболяването, или е хубаво да се разходят, да разпитат какво става в едно интензивно поделение или да разпитат някой невролог, някой пулмолог, някой кардиолог какво се случва с дългия коронавирус. “

Заради рейтинги малките екрани, в които всички бяха имунизирани преди лекарите, не престават да популяризират подправени вести. Изключително неуместно е, че непрекъснато се дава естрада на некомпетентни хора, съобщи Георги Момеков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР