Лекарството хидроксихлорохин не помага срещу коронавируса. Това показват две нови

...
Лекарството хидроксихлорохин не помага срещу коронавируса. Това показват две нови
Коментари Харесай

Проучвания отричат ефекта на хидроксихлорохина

Лекарството хидроксихлорохин не оказва помощ против ковид. Това демонстрират две нови изследвания, написа „ Льо Паризиен “.

Ефектът от лекуването с този медикамент, предложено от професор Дидие Рау, не е потвърден. Това демонстрират две нови изследвания.

Първото изследване на френски откриватели демонстрира, че това производно на антималарийния хлорохин не понижава риска от банкет в интензивно поделение на инфектираните пациенти, развили пневмония в резултат на Covid-19.

Второто изследване е на китайски учени, хидроксихлорохинът не отстрани вирусът по-бързо от общоприетото лекуване при пациенти с лека или умерена форма на ковид.

Първото проучване е извършено измежду 185 пациенти в болница, които са развили пневмония и които са се нуждаели от кислородно лекуване. 84 са получили лекуване с хидроксихлорохин два дни след приема им в болница. Оказва се, че лекуването им не е оказало значително значение за приема им в интензивно поделение.

76% от пациентите, минали лекуване с медикамента, са признати в реанимация в края на 21 ден от лекуването против 75% от другата група пациенти. Сходни са резултатите и измежду умрелите: преживяемостта на 21 ден е 89% на 91%. Второто изследване е направено измежду 150 възрастни пациенти в Китай. Резултатите от това проучване са сходни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР