Лекарството Авиган /Фавипиравир, Фавилавир/, на което се възлагат големи надежди

...
Лекарството Авиган /Фавипиравир, Фавилавир/, на което се възлагат големи надежди
Коментари Харесай

Японско лекарство срещу COVID-19 не потвърди ефективността си

Лекарството „ Авиган ” /„ Фавипиравир ”, „ Фавилавир ”/, на което се разпореждат огромни очаквания по отношение на лекуването на ковид, към този момент не е удостоверило своята успеваемост по време на клиничните тествания, оповестява БГНЕС.

Агенция „ Киодо ” напомня, че лекарството е създадено преди 6 години от фармацевтичната компания „ Fujifilm Toyama Chemical Co ”. След като китайски лекари оповестиха, че препаратът е ефикасен при лекуване на коронавирусна зараза, Япония стартира да организира клинични проучвания, с цел да може до края на май да утвърди използването му при такива случаи. За да бъде утвърдено за използване при лекуване на заболели от ковид, са нужни съответни данни за понижаване на вируса в организма и за възстановяване на положението при пневмония.

В момента се вършат клинични проучвания с 86 пациенти с леки признаци или без такива. На една група са почнали да дават препарата от първия ден на хоспитализацията, а на друга – от шестия ден. Според междинните данни, няма забележима разлика в коефициента на понижаване на вируса. При опити върху животни, обаче, са установени странични резултати върху развиването на ембрионите, заради което той не се изписва на бременни дами. Лекарството попада в листата на препарати, които може да се употребяват за лекуване след особено държавно предписание, ако другите медикаменти не работят. Междувременно китайски лекари оповестиха, че медикаментът е ефикасен при лекуването на пневмония, провокирана от новия тип ковид.

Япония стартира да организира тествания на препарата през март, като наличните в страната ресурси от „ Авиган ” са задоволителни за лекуването на 2 милиона души. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР