Лекарство за хепатит предпазва и от коронавирус. Това каза проф.

...
Лекарство за хепатит предпазва и от коронавирус. Това каза проф.
Коментари Харесай

Проф. Красимир Антонов сензационно: Лекарство за хепатит предпазва и от коронавирус

Лекарство за хепатит защищава и от ковид. Това сподели проф. Красимир Антонов, гастроентеролог от Университетската болница „ Св. Иван Рилски”-София в изявление пред "Монитор ". По думите му интензивният вирус при вид В усилва риска от рак ", споделя още медикът.

- Проф. Антонов, възобновена ли е работата на Клиниката по гастроентерология, която дълго време, поради изключителното състояние, приемаше единствено незабавни пациенти?

- Напълно се възвърне естествената работа и със заповед на министъра на опазването на здравето одобряваме както и преди изключителното състояние.

Единственият проблем е, че самите пациенти са обезпокоени и тези, които мислят, че не се постанова сега да се интересуват от положението си, нормално ми се обаждат и споделят, че няма да дойдат. Останалите, хронично болните, си идват обикновено.

- По какъв мотив идват най-често пациентите при вас?

- За така наречен протоколи към здравната каса. Това са пациенти с хепатит В и С, болест на Крон или Улцерозен колит. Същевременно има и пациенти, при които беше занимателен диагностичния развой и в този момент с отварянето на здравните заведения бързат да създадат нужните проучвания. Имаме и хора с напреднали чернодробни болести, с декомпенсирани цирози. При тях грижите са нон стоп. Другият контингент са пациентите с неуточнени диагнози, съмнителни за раково заболяване.

- Възстанови ли се в цялостен размер лекуването и диагностиката на пациентите с вирусни хепатити? Вие сте един от най-големите центрове в страната.

- Въпреки че към този момент имаме потенциала да лекуваме в цялостен размер тези болести, поради страха от ковид COVID-19, са доста по-малко пациентите, в сравнение с по същото време на предходната година.

- За тези пациенти кое е по-опасно: хипотетичната заплаха да се заразят с ковид или нелечението на главното им заболяване?

- Въпросът е извънредно значим, тъй като коронавирусът съставлява зараза, от която, популярност Богу, смъртността не е доста висока. Опасността при него е за пациентите с съпътстващи болести.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР