Лекарство срещу коронавируса е тествано успешно във Франция. Френските учени

...
Лекарство срещу коронавируса е тествано успешно във Франция. Френските учени
Коментари Харесай

Успешни тестове на лекарство срещу коронавирус във Франция

Лекарство против ковид е тествано сполучливо във Франция.
Френските учени оповестиха за сполучливи резултати от клиничното проучване на действието на композиция от две съществуващи медикаменти – хидроксихлорохин и азитромицин – против новия корановирус. Тяхното проучване е оповестено в списанието International Journal of Antimicrobial Agents, съобщи БГНЕС.
Към днешна дата не съществуват специфични препарати, предопределени за лекуването на COVID-19. При няколко стотин клинични тествания, които се организират в целия свят, се учи въздействието на съществуващите медикаменти върху коранавируса.
Изследванията се организират към две групи препарати: ремдесивир – вътрешно венозно лекарство с необятна противовирусна интензивност и антималарийните медикаменти хлорохин и хидроксихлорохин.
При лабораторните тествания всичките три препарата са посочили интензивност против ковид, а хлорохинът се употребява като предложено противовирусно средство за лекуването на COVID-19 в Китай. Но за потреблението на един от тези три препарата са нужни клинични проби.
Френските учени са провели първите клинични проучвания на успеваемостта на потреблението на хидроксихлорохин настрана и в комбиниране с антибиотиците азитромицин за лекуването на COVID-19. Изследванията са извършени в инфекциозната болница Méditerranée Infection на Университетската болница към Марсилския университет.
В проучването са взели участие 30 възрастни пациенти, както със признаците на COVID-19, по този начин и без тях, при които е доказано, че са носители на SARS-CoV-2. От тези, които не са се съгласили да одобряват новите препарати, са съставили контролна група от 16 души. На тях им е препоръчано лекуване с антибиотици за попречване на бактериалната суперинфекция.
Останалите 14 пациента в течение на 10 дни са взимали орално по 200 мг сулфат на хидроксихлорохин три пъти на ден. Шестима от тях, с изключение на хидроксихлорохин, са получавали за попречване на суперинфекцията първите два дни по 500 мг азитромицин на ден, а по-късно в течение на четири дни по 250 мг. Всичките шестима пациенти са понесли доста добре комбинацията от хидроксихлорохин и азитромицин. Ежедневно им е правена елоктрокардиограма, с цел да се ревизира дали няма странични резултати върху сърцето.
На петия ден всичките шестима пациенти са тествани за ковид и са дали негативни резултати, които са били доказани в идващите дни. Т.е. всичките заболели от COVID-19 на петия ден са били изцяло излекувани.
Любопитното е, че една от пациентките, приемала единствено хидроксихлорохин, не се е излекувала. На осмия ден от проучване е почнала да приема азитромицин, а на деветия ден нейните проби са били към този момент негативни.
Учените означават, че, въпреки тестваната група да е била доста дребна, резултатите са доста обнадеждаващи. 
Проф. Петров: Най-големи очаквания за лекарство се разпореждат на хининовите производни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР