"Лекарство срещу COVID-19 ще бъде нещо много важно, но засега

...
"Лекарство срещу COVID-19 ще бъде нещо много важно, но засега
Коментари Харесай

Проф. Моменков: Месеци ни делят от създаването на лекарство срещу COVID-19, но...

"Лекарство против COVID-19 ще бъде нещо доста значимо, само че към този момент нямаме противовирусен медикамент, който да прави някаква работа за амбулаторния пациент ", това сподели по NOVA NEWS проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

Специалистът осведоми, че изследванията в тази тенденция са ориентирани към основаването на медикамент, който да превентира хоспитализация и към хора, които имат съпътстващи болести.

Според прогнозата му месеци ни разделят от основаването на такова лекарство, а организациите ще кажат какви ще са противопоказанията, само че сигурно то ще бъде за нехоспитализираните пациенти, като пускане на вземането му би трябвало да е рано, както при всяка противовирусна терапия.

Относно пандемията и обстановката у нас, проф. Момеков е уверен, че поведенческите модели са доста значими. За него всеки човешки живот е значим и загубата му от болест, която е преодолима, не е обяснима.

Той счита, че хората желаят стопроцентова успеваемост от имунизациите, при което да няма странични резултати.

"Маската, дистанцията, имунизацията са ограничения, изисквани с най-хуманна цел. Единствената причина да съществуват е по християнски метод да се погрижим за себе си и околните си ", уверен е ръководителят на Българското научно сдружение по фармация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР