Лекарствената мафия прави пореден опит да овладее публичните средства на

...
Лекарствената мафия прави пореден опит да овладее публичните средства на
Коментари Харесай

ИЗМАМНИЦИ! Лекарствената мафия лапа публичните средства на НЗОК! По ключ карат шефове от ИАЛ да...

Лекарствената мафия прави следващ опит да овладее обществените средства на НЗОК, разкри АФЕРА.

В ход е перфидно изхвърляне от Здравната каса на нейния подуправител доктор Димитър Петров, който през последните месеци се потвърди като герой против паралелния експорт на скъпоструващи медикаменти и се разгласи в отбрана на правата на пациентите. Неговата кардинална и остра позиция явно е разгневила бялата мафия и е задействан проект за отстраняването на доктор Петров.

Планът за отстраняването на доктор Димитър Петров към този момент е в ход.

От през днешния ден доктор Петров е в отпуск.

Днес изтича и срокът за оповестения конкурс за шеф на дирекция „ Лекарствена политика “ в НЗОК. За този пост гласят някогашен абсурден чиновник на НЗОК от 2010 година – Галя Кондева. Кондева беше част от абсурда с следствието на ДАНС за медикаменти за диабетици, като тогава беше осъществявано претършуване и по домовете. Източници от ДАНС на АФЕРА бяха потресени като чуха кого готвят да се върне на бял кон в Здравната каса.

Случаят, както става по родните ширини, беше сплескан в прокуратурата, само че Галя Кондева по-късно напусна НЗОК. Кондева е протеже на настоящия зам. министър на опазването на здравето Лидия Ненчева – някогашен аптекар на болница „ Токуда “. Галя Кондева е и състудент на депутата от Българска социалистическа партия Емил Райнов. Тя беше част от екипа му, когато той оглавяваше надзора на НЗОК.

След като Галя Кондева е готвена да завоюва и ще завоюва състезанието за началник на дирекция „ Лекарствена политика “ в НЗОК, схемата е – от 01.09. 2017 година да я създадат мигновено и подуправител на НЗОК – на мястото на доктор Димитър Петров.

Д-р Димитър Петров пък ще бъде изхвърлен, с цел да спре да приказва истината за паралелния експорт на медикаменти и да спре да осветява по какъв начин избран кръг от компании и хора лишават медикаментите на болните в България и ги продават в чужбина в пъти по-скъпо. Разследвания, които прави и Валя Ахчиева в „ Открито “, където лъсна и далаверата на Веселин Марешки.

Крайната цел е зам. министър Лидия Нейчева да оглави надзорния съвет на НЗОК, а протежето и Галя Кондева, като подуправител, да стане член на Надзора. И тогава в ръцете на една доста добре проведена група в Министерство на здравеопазването и в НЗОК ще се подписват контракти с компании за медикаменти, ще се дефинират цени на медикаменти и отстъпки за тях.

Мафията, посредством свои хора във властта, пък ще имитира активност в името на пациентите, като зад тила на обществото ще лапа милиони на гърба на същото общество.

Пресен образец за двуличие, облечено във власт, е последният законопроект за смяна на закона за медикаментите.

Законопроектът от седмица е качен на уеб страницата на Министерство на здравеопазването и е толкоз абсурден, колкото е неспособно написан.

Уж ще се бори страната с паралелния експорт на медикаментите, само че вместо ограничения за това, бележат се дейности, които единствено ще доведат до преразпределяне на баницата в паралелния експорт. Едни милиони левове да се вземат от едни, с цел да се дадат на други играчи.

А болните?! За тях ще пишат публицистите.

Как да се обяснят другояче два скандални обстоятелството, свързани с този „ законопроект “?

Първият, че от работната група, която го е подготвяла, са били пренебрегнати НЗОК и ИАЛ!

Точно тези, които ще ползват закона, не са взели участие в неговото писане!

А вторият – това, че са били извикали в една зала на Министерство на здравеопазването шефовете на ИАЛ, и им е било казано, че няма да излязат от там, до момента в който не подпишат закона.

Та нали били „ едно огромно семейство “ със заместник-министър Лидия Нейчева!

Резултатът от тази „ среща под ключ “ в Министерство на здравеопазването е, че шефовете на ИАЛ НЕ СА ПОДПИСАЛИ псевдо смяната в закона.

Защото тя е ориентирана против грижата за здравето на хората.

Дали Парламентът ще го одобри, с цел да продължи безконтролното лишаване на медикаментите от пациентите, заплащани от НЗОК, дали ще сменят подуправителя Петров с следващата пионка в схемата – ще разберем на 01.09.2017 година.

Източник: Afera.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР