Лекарствена молекула за хора беше създадена за първи път от

...
Лекарствена молекула за хора беше създадена за първи път от
Коментари Харесай

Изкуствен интелект създаде първото лекарство за хора за рекордно кратко време

Лекарствена молекула за хора беше основана за първи път от изкуствен интелект, написа Би Би Си. Експериментът е извършен от английския стартъп „ Екзистенция “ и японската фармацевтична компания „ Сумитомо Дайнипон фарма “.

Лекарството ще бъде употребявано за лечение на хора с обсесивно компулсилвно разстройство, съобщи bTV.

Обикновено производството на нови лекарствени молекули лишава на човешки екип към пет години преди да стигне до клинични проби. Изкуственият разсъдък е създал новата молекула единствено за 12 месеца – време, което може да бъде от огромно значение за създаване на нови медикаменти и ваксини.

„ До момента сме виждали по какъв начин изкуствен интелект диагностицира пациенти, само че за първи път съумява да сътвори лекарство “, акцентира проф. Андрю Хопкинс от „ Екзистенция “.

Молекулата с име DSP-1181 е основана благодарение на логаритми, които откриват евентуални съставки, след което ги съпоставя с голяма база данни за съответната болест.

И най-важното – логаритъмът е повсеместен и може да бъде прибавен за всяка една болест.

Лекарството ще бъде тествано в Япония напълно скоро и в случай че опитите са сполучливи, ще бъде пуснато в международен мащаб.

Екипът към този момент работи по основаването на нови лекарства за лечение на рак и кардиоваскуларни болести. Медиците се надяват и тези медикаменти да стартират клинично тестване преди края на годината. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР