Лекарствена молекула, създадена посредством изкуствен интелект, ще бъде изпитвана върху

...
Лекарствена молекула, създадена посредством изкуствен интелект, ще бъде изпитвана върху
Коментари Харесай

Лекарство, създадено чрез изкуствен интелект, ще бъде тествано на пациенти

Лекарствена молекула, основана чрез изкуствен интелект, ще бъде изпитвана върху пациенти с обсесивно-компулсивно разстройство. Молекулата е създадена от английския стартъп Exscienta и японска фармацевтична компания, оповестява BBC.

За разлика от общоприетия интервал от пет години за въвеждането на нова лекарствена молекула в клинично изпитване, освен това лекарство са били нужни единствено 12 месеца.

Молекулата - известна като DSP-1181 - е основана посредством потребление на логаритми, които пресяват всред евентуални съединения, като ги ревизират в голяма база данни от параметри.

Методите на изкуствения разсъдък към този момент намират приложение при диагностиката на пациенти за анализиране на пациентски данни и проучвания, само че в тази ситуация става дума за директно потребление на технологията за основаване на ново лекарство, уточни проф. Андрю Хопкинс от Exscienta.

Той предвижда, че до края на десетилетието всички нови лекарствени молекули ще бъдат основани с методите на изкуствения разсъдък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР