Лекарствена молекула, открита от изкуствен интелект, за първи път ще

...
Лекарствена молекула, открита от изкуствен интелект, за първи път ще
Коментари Харесай

Тестват лекарство, направено от изкуствен интелект

Лекарствена молекула, открита от изкуствен интелект, за първи път ще бъде тествана върху пациенти, оповестява BBC.

Медикаментът, който е основан от английския стартъп Exscientia, в партньорство с японската фармацевтична компания Sumitomo Dainippon Pharma, ще се употребява за лекуване на обсесивно-компулсивно разстройство.

Обикновено създаването на един медикамент лишава към 5 години, преди да стигне до проби върху пациенти. В случая с " изобретеното " от изкуствения логаритъм лекарство обаче, процесът е траял единствено 12 месеца.

Изпълнителният шеф на Exscientia проф. Ендрю Хопкинс дефинира откритието като " крайъгълен камък във фармацевтичната промишленост ".

Той споделя пред BBC, че до момента изкуственият разсъдък е прилаган интензивно в диагностиката и анализирането на пациентските данни и лабораторни проучвания, само че това е първият случай, в който той се употребява за разработка на ново лекарство.

 

Молекулата, която на този стадий е известна като DSP-1181, е основана благодарение на логаритми за пречистване на разнообразни вероятни препарати. Всеки от тях е тестван в действително време в съотвествие с голяма база данни от критерии, на които лекарството би трябвало да дава отговор.

" За да се откри вярната молекула, би трябвало да се вземат милиарди решения. Процесът по основаването на нов медикамент е извънредно дълъг и уморителен. Хубавото на нашите логаритми е, че те могат да бъдат приложени във всяка сфера на медицината и за всяко заболяване ", споделя още проф. Хопкинс.

Първите пациентски проби на новото лекарство ще се проведат в Япония и в случай че бъдат сполучливи, ще бъдат разширени и в други страни. Компанията към този момент работи върху основаването на още лекарства, в това число за битка с рака и за лекуване на сърдечносъдови болести.

 

 

profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се рег
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР