Лекарствата Вентолин и Пулмикорт, които са жизнено важни за лечението

...
Лекарствата Вентолин и Пулмикорт, които са жизнено важни за лечението
Коментари Харесай

Жизненоважни лекарства за деца липсват от аптечната мрежа, сигнализират пациенти

Лекарствата " Вентолин " и " Пулмикорт ", които са витално значими за лекуването на тежки възпаления на дихателните пътища при недоносени бебета и деца със характерни здравни потребности, липсват в аптечната мрежа. За това алармираха в " Денят стартира " от фондация „ За нашите недоносени деца “.

Медикаментите са значима част от лекуването на дихателни инфекции при всички дребни деца. Проучване на фондацията демонстрира, че е привършен запасът от двете медикаменти.

Заради продължителната и задълбочаваща се липса на двата медикамента от фондацията са изпратили отворено писмо до министерството на опазването на здравето и чакат отговор. Те упорстват министерството да контролира доставките и при потребност да провежда импорт на по-голямо количество от двата препарата. Това може да е витално значимо за лекуването на най-малките пациенти.

" И двете медикаменти нямат заместители. В момента родителите изпадат в такава обстановка, че или да си услужват един на различен, в случай че някой има допълнително, или да ги търсят отвън страната, което лишава време и също така не е метода, по който би трябвало да се случват нещата и коства от време на време здравето, а даже и живота на децата. " - сподели Маргарита Габровска от фондация „ За нашите недоносени деца “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР