Лекарствата в частните болници са седем пъти по-скъпи. Ако за

...
Лекарствата в частните болници са седем пъти по-скъпи. Ако за
Коментари Харесай

БСП внася сигнал в прокуратурата за цената на лекарствата

Лекарствата в частните лечебни заведения са седем пъти по-скъпи. Ако за едно лекарство в държавна болница Касата заплаща по 150 лв., то в частната цената му нараства 7 пъти и страната заплаща за него 1050 лв.. Целта е по този метод да се източва ресурсът на Здравната каса.

Това сподели на брифинг зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев във връзка разкритията, които направи в събота шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев.
Доклад на Европейски Съюз: Разходите за медикаменти в България са извънредно високи Болничният престой е два пъти по-кратък в съпоставяне в Европейски Съюз съгласно специалисти
Според Стойнев, като се базира на думите на Дечев, нещата наподобяват като проведена система за отчитане на действия, които фактически са били в по-малък размер или изобщо не са били осъществени.

Стойнев е безапелационен, че всичко това става с помощта на лобистките текстове, прокарани от ГЕРБ.
1/3 от аптеките към момента са отвън системата против подправените медикаменти Здравното министерство занапред ще разгласява за разискване санкциите
" Ще сигнализираме прокуратурата да направи инспекция в здравното министерство по отношение на изказванията на доктор Дечев, тъй като съгласно нас е налице проведена, координирана и осъществена с административна защита кражба от здравните вноски на българските жители “, съобщи Дечо Дечев.

Той акцентира, че в последните 10 години българското опазване на здравето се е сринало и с помощта на това хората търсят помощ в непознати страни и към този момент е налице здравен бизнес в непознати страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР